Kék hírek Kiemelt hírek Térség

Pörög a palotai határátkelő, dolgoznak a rendőrök

Több esetben is dolguk akadt Csanádpalotán a rendőröknek, jönnek a migránsok, autót is lekapcsoltak.

Egy kisteherautó ellenőrzése során 13 határsértőt találtak megbújva a magyar és a román rendőrök Csanádpalotán. Az ügyben a román hatóságok járnak el. A brit honosságú járművet 2019. január 13-án 22 óra 30 perckor közösen ellenőrizték a magyar és román rendőrök a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen. Ennek során a jármű vezetőfülkéje és a raktér között speciálisan kialakított részben 13 embert találtak megbújva. A csoport tagjai közül egy férfi szír, míg a többiek iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A tehergépkocsi litván állampolgárságú vezetőjével szemben embercsempészés, a megbújt személyekkel szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség jár el.

A török honosságú kamiont 2019. január 14-én 3 óra 20 perckor közösen ellenőrizték a magyar és román rendőrök a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen. Ennek során a jármű rakterében a szállítmány közt 10 határsértőt találtak megbújva. A csoport tagjai iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A tehergépkocsi török állampolgárságú vezetőjével szemben embercsempészés, a megbújt személyekkel szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség jár el.

Egy román állampolgárságú férfi 2019. január 13-án 2 óra 30 perckor egy BMW 730D vezetőjeként akarta az országot elhagyni Csanádpalotánál. A magyar rendőrök a brit hatóságok által körözött, csaknem 3 millió forint értékű személyautót lefoglalták.