Hírek Külföld

Az EU-vezetők azt teszik, amit Soros György mond

Soros György bevándorláspárti tőzsdespekuláns csak a tavalyi évben legalább hússzor találkozott az Európai Bizottság vezetőivel – derítette ki szombaton megjelent cikkében a Magyar Idők. Ezek után a találkozók után mindig olyan uniós szintű döntések születtek, amelyek Soros tervének kedveztek. Nyilvánvaló, hogy a milliárdos dróton rángatja őket. Erre az összefüggésre mutatott rá Boros Bánk Levente, a Médianéző igazgatója az M1-nek adott interjújában is – írja az Origo.

Soros György leggyakoribb tárgyalópartnere Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke, és Judith Sargentini, aki rendszeresen támadja Magyarországot. Mellettük Jean-Claude Juncker, Frans Timmermans, Emmanuel Macron vagy éppen a migrációs biztos, Dimitris Avramopoulos is szerepel a Soros György személyes találkozóiról készült feljegyzésekben – írta a Magyar Idők. Sőt, Soros lobbiszervezetének munkatársai szinte heti rendszerességgel találkoznak az Európai Bizottság tagjaival vagy munkatársaival.

Boros Bánk Levente szerint Soros György európai nyomásgyakorlásáról árulkodik az is, hogy brüsszeli látogatásainak céljáról nem tudni semmit, tárgyalásait elrejtik a nyilvánosság elől. Üzleti célokért lobbizni nem tilos, így az sem példa nélküli, hogy üzletemberek esetenként politikusokkal találkoznak – tette hozzá.

Az elemző elfogadhatatlannak nevezte, hogy Soros György választói felhatalmazás nélkül akar nyomást gyakorolni Brüsszelre a nemzetállamok érdekei és megválasztott politikusok ellenében, hogy a nyílt társadalom jelszavával idegen néptömegek jöhessenek Európába.

 

Forrás: Origo
Borítókép: Soros György negyedévente találkozik uniós vezetőkkel FORRÁS: AFP/2015 GETTY IMAGES/CHIP SOMODEVILLA