Belföld Hírek Kiemelt hírek

A Várkert Bazárban tartja évértékelőjét Orbán Viktor

A Magyar Idők Orbán Viktor évértékelő beszédéről közölt információkat. A lap azt írja, hogy a miniszterelnök február 10-én a Várkert Bazárban tartja meg az 1999-ben meghonosított eseményt. A téma többek között a családok támogatása érdekében hozott újabb lépéscsomag lesz, de várhatóan szó lesz a migrációról és az EP-választási kampányról is – írja az Origo.

A miniszterelnök február 10-én, várhatóan a Várkert Bazárban tartja évértékelő beszédét, ahol ismerteti a kormány legújabb családtámogatási döntéseit, és az európai parlamenti választás tétjéről is beszélni fog – írja a Magyar Idők.

Ez azt jelenti, hogy idén hamarabb lesz az esemény, mint tavaly volt, amelynek helyszíne jó eséllyel a Várkert Bazár lesz.

Ez lesz Orbán Viktor 21. évértékelője.

A korai időpont oka, hogy a kormánypártok az évértékelőt követő héten rendezik szokásos kihelyezett frakcióülésüket, az Országgyűlés tavaszi ülésszakát megelőzően.

Tavaly a képviselőcsoportok tanácskozása megelőzte Orbán Viktor évértékelőjét, most viszont olyan fontos bejelentések várhatóka február 10-i kormányfői beszédben, amelyek feladatot rónak majd a frakciókra a törvényhozásban – írja a lap.

A kormánypártok kihelyezett, összevont frakcióülését információink szerint február 13–14-én tartják meg, az Országgyűlés tavaszi ülésszaka pedig a következő hétfőn, február 18-án kezdődik.

A kihelyezett frakcióülés február 13-án este Orbán Viktor miniszterelnök zárt ajtók mögötti értékelőjével indul.

Milyen bejelentésre lehet számítani?

A miniszterelnök a csütörtöki Kormányinfón azt mondta, hogy ismertetni a családok védelméről szóló, tavaly november–decemberi nemzeti konzultáció kapcsán meghozott kormányzati intézkedéseket.

A Nemzeti Konzultációban 1,38 millió kérdőívet küldtek vissza.

A miniszterelnök az európai parlamenti választás tétjéről is beszélni fog. Orbán Viktor a Kormányinfón úgy fogalmazott: Magyarország célja, hogy az EU minden intézményrendszerén belül, minden intézményben kerüljenek többségbe a bevándorlásellenes erők, az EP-ben, utána az Európai Bizottságban, majd a nemzeti parlamenti választások eredményeként az Európai Tanácsban is. A kormány által belső használatra készíttetett decemberi közvélemény-kutatási adatok szerint a magyar választópolgárok 52 százaléka a bevándorlást tartja a legfontosabb kérdésnek. A törvényalkotási programban ezenkívül többek közt szerepel az egyes rendészeti és migrációs törvények jogharmonizációs és egyéb célú módosítása, a közigazgatási bíróságok felállításához kapcsolódó törvényi előírások módosítása, valamint a Magyarország 2020. évi központi költségvetésének megalapozásához szükséges döntések.

 

Forrás: Origo | Borítókép: archív fotó – MTI/Kovács Tamás