Kiemelt hírek Színes

A legjobb szaunamestereket díjazták a Hagymatikumban

Ezen a hétvégén rendezték meg a Makói Hagymatikum Gyógyfürdőben a Harvia-Saunabau VII. Magyar Országos Bajnokság II. fordulóját. Vasárnap a szakmai zsűri pontozta a szaunamestereket a makói intézményben. A legjobb nyolc szakember jut tovább a döntőbe.

Az ország számos fürdőjéből érkeztek szaunamesterek Makóra, hogy bebizonyítsák a Harvia-Saunabau VII. Magyar Országos Bajnokságán, hogy ők a legjobbak. Szombaton a közönség szavazott a legjobbakról, vasárnap pedig szakmai zsűri döntött arról a nyolc szakemberről, akik továbbjuthattak az országos döntőbe.

A Hagymatikumban mérik össze tudásukat az ország szaunamesterei – Makó Híradó

A makói fürdőben zajlik a Harvia-Saunabau VII. Magyar Országos Bajnokság II. fordulója; a most hétvégén zajló országos megmérettetés számára a Hagymatikum nemcsak a helyszínt szolgálja, de két versenyzővel is képviseleti magát.

A Makói Hagymatikum Gyógyfürdőt Cosa Diána és Haluska Nóra képviselte. Nóra munkásságát a szakmai zsűri is elismerte, sőt: egy workshopon is részt vehet majd, ahol az illóolajokról tudhat meg még többet. Diána közel két éve ismerkedett meg a szauna jótékony hatásával, számára a hétvégi verseny a fejlődés szempontjából volt fontos.

– A szaunafelöntés nagyon összetett, mint biológiailag, mint bármilyen értelemben. A szaunamesterek egyik fontos feladata, hogy jó légkört alakítsanak ki, kellemes illatokat használjanak, és megfelelően fel tudják fűteni a szaunakabint. Ezek összességével tudunk létrehozni egy-egy szaunaszeánszot – fogalmazott Diána. A versenyen mindenki saját maga döntötte el, hogy milyen stílust képvisel. A Hagymatikum szaunamestere több műfajt mutatott be a felöntés során.

navigate_before
navigate_next

Eredmények:

I. helyezett: Ambrus Bálint
II. helyezett: Miskolczi Sándor
III. helyezett: Török Sándor