Belföld Hírek

A Jobbik a hatalom közelében a maradék elveit is feladhatja

Ha a Jobbik úgy érzi a hatalom közelébe kerülhet, akkor maradék elveit is feladja – mondta Deák Dániel az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A Figyelő főmunkatársa felhívta figyelmet arra is, hogy ahányszor pozitív kontextusban ejtik ki a jobbikos politikusok Gyurcsány Ferenc nevét, úgy csökken a párt támogatottsága, azonban a Jobbik egyre nyíltabban kommunikálja, hogy akár a DK elnökével is összefogna.

A mostani kutatások alapján az ellenzéki pártok között a Jobbik tudná a legtöbb EP-képviselőt delegálni, tehát itt valamilyen taktikázgatásról van szó főként az MSZP – Párbeszéd részéről – magyarázta Deák Dániel. 

Kifejtette: azért ők a leghangosabbak, mert a mostani felmérések alapján, hogyha alacsonyabb lesz a választási részvétel az EP-választáson, amire minden esély megvan, akkor a legaktívabb szavazótáborral rendelkező pártok tudják a legjobb eredményt elérni és ez nem az MSZP – Párbeszéd. Karácsony Gergely már az országgyűlési választáson is csúfos vereséget szenvedett és tartanak attól, hogy ez az egész projekt, az egész összefogás össze fog omlani egy csúfos EP bukás után, ezért a Jobbikkal próbálnak alkut kötni.

A Jobbik egyre nyíltabban kommunikálja, hogy akár Gyurcsány Ferenccel is össze kell fogni, azonban lesznek ennek negatív hatásaik rájuk nézve. 

– Ahányszor pozitív kontextusban ejtik ki a jobbikos politikusok a DK elnökének nevét, úgy csökken a párt támogatása ennek a hatására – emelte ki.

Hozzátette: ha a Jobbik úgy érzi a hatalom közelébe kerülhet, akkor maradék elveit is feladja. A párt életében már így is megszámlálhatatlan 180 fokos fordulat ment végbe.

Deák Dániel kitért az ellenzéki előválasztásra is, amelyet a balliberális pártok részéről kampányeszköznek tekint. Véleménye szerint az egymás közötti harcokat próbálják ezzel valamelyest csillapítani, elképzelhető, hogy egy ideig meg tudják tartani az együttműködés látszatát, azonban őszig csak a konfliktusokat fogják mélyíteni egymás között.