Hírek Kiemelt hírek Makó

A Hagymatikumban mérik össze tudásukat az ország szaunamesterei

A makói fürdőben zajlik a Harvia-Saunabau VII. Magyar Országos Bajnokság II. fordulója; a most hétvégén zajló országos megmérettetés számára a Hagymatikum nemcsak a helyszínt szolgálja, de két versenyzővel is képviseleti magát.

Különleges szaunaszeánszokban lehetett részük azoknak, akik szombaton a Hagymatikumba látogattak, hiszen a vendégek véleménye döntött, hogy ki jut tovább a következő fordulóba. Verebi Zoltán portálunknak elmondta: az ország  különböző pontjairól érkeztek szaunamesterek Makóra, a szombati napon 16-an mérték össze tudásukat.

–Teljesen szabad kezet kaptak a szaunamesterek, hogy milyen felöntést vagy milyen programot tartanak meg: az illatokban és legyezés technikai elemekben, illetve a jelmezekben is teljesen önállóan építettek fel egy kis “one man show”-t, mondhatni azt, hogy egy 15 perces színdarabot a szaunában – árulta el az idén tízéves SzaunaClub vezetője.

navigate_before
navigate_next

A négyből a második, SzaunaShow forduló helyszínéül szolgáló Hagymatikumot két szaunamester, Cosa Diána és Haluska Nóra képviseli mindkét (közönség és szakmai) ágban. Cosa Diána tavalyelőtt nyáron vett részt egy elméleti és gyakorlati képzésen, és mint elmondta: a szaunázás légköre és jótékony hatása fogta meg. A mai napon két szeánszot tartott, a versenyprogram részeként a kőkorszaki szaki világába repítette el a résztvevőket citrusos illatokkal, a gyakorlórészben pedig Japánt idézte meg a szaunamester.

A résztvevők különleges módon tehették le voksukat: három dézsába önthettek vizet aszerint, mennyire tetszett nekik a szeánsz, a három dézsa pedig az illatot, a hangulatot és a legyezést jelölte. A közönség végül a már továbbjutott Ambrus Bálintot ítélte a legjobbnak, ennek köszönhetően viszont a második legjobb pontszámot elért Török Sándor is csatlakozhat a következő fordulóhoz.