Hírek Kiemelt hírek Makó Sport

Szombaton veszi kezdetét a Givaudan Kupa

21 csapat részvételével indul most hétvégén a Givaudan Kupa. A hagyományos labdarúgó-bajnokságra számos térségi csapat is jelentkezett, illetve egy fontos változtatás is életbe lép az idei évben.

Immáron hatodik éve kerül megrendezésre a Givaudan Kupa, a hagyományosan meghirdetett három kategóriában (nyílt, 35+ és 45+) összesen az idei évben 21 csapat jelentkezett – tudtuk meg Kovács Gábortól.

–Új elemként lépett be, hogy szavazásra került a csapatvezetők körében, hogy milyen kapura játsszanak a csapatok, ez hosszú évek óta már vita, hogy kiskapura, nagykapura, és idén úgy szavaztak a játékosok, a csapatvezetők, hogy 5×2-es kapura zajlanak majd a mérkőzések, kétszer tizenöt percben. Ez egy új színfoltja lesz a tornának – hangsúlyozta a sportszervező. Kiemelte továbbá: bíznak benne, hogy a gólgazdagabb mérkőzések több nézőt fognak kicsalni a tornára, és hogy érdekes és izgalmas mérkőzéseket lehet majd megtekinteni az Erdei János Városi Sportcsarnokban.

Számos csapat jelentkezett a térségből a kupára, többek között Kiszomborról, Apátfalváról, Földeákról, illetve továbbá Hódmezővásárhelyről is érkeznek majd sportolók. A romániai Nagylak két csapattal, a nyílt és a 35+ kategóriában képviselteti magát. Kovács Gábor elmondta: nívós tornának és kiegyensúlyozott mérkőzéseknek néznek elébe.

A most hétvégén induló torna döntőjére január 27-én, vasárnap kerül sor, ahol a díjak, érmek, oklevelek és serlegek is gazdára találnak.