Hírek Kiemelt hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Mintegy 400 millióból újul meg a Szikszai óvoda, Szlovéniában zárta a versenyszezont Majoros Róbert, harmadszor is elhalasztották a makói férfi halálát okozó bűnügy tárgyalását – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A kormány összesen 30 milliárd forintot biztosított a Magyarországi Református Egyház fenntartásában lévő óvodák felújítására. Az egyházkerület döntése alapján a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola teljesen megújulhat.

Majoros Róbert, a MR Power Sportegyesület sportolója eredményekben gazdag évet zárhatott. December sem telt el verseny nélkül: a Szlovákiában megrendezett GPC VIP Balkan International Championshipen vett részt, ahol egyéni csúcsot is döntött.

Beteget jelentett a harmadrendű vádlott, így a Szegedi Törvényszék ma sem bírta érdemben elkezdeni annak az ügynek a tárgyalását, melyben B. Jánost azzal vádolja az ügyészég, hogy tavaly áprilisban ötödmagával egy makói kocsmai vita miatt agyonütöttek egy helybéli férfit.

Orbán Viktor csütörtöki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: eddig csak Magyarországon mondhatták el az emberek a véleményüket a bevándorlásról, a többi európai országban erre nem volt mód. Ezért a májusi voksolás nagy lehetőség az európaiaknak, hogy elmondják véleményüket – mutatott rá.

Bár eddig csupán a 60 százalékát tudta eddig megszerezni a szociális tűzifának a Dalerdtől és Mezőhegyesről a nagyéri önkormányzat, de hetven rászoruló család ennek is örülhet. Királyhegyesen pedig ma reggel 8-tól, illetve hétfőn reggel 8-tól a templom és az iskola között osztják a szociális tűzifát.

A mai napot pedig a Beatles dalával indítjuk!