Majoros Róbert, a MR Power Sportegyesület sportolója eredményekben gazdag évet zárhatott. December sem telt el verseny nélkül: a Szlovákiában megrendezett GPC VIP Balkan International Championshipen vett részt, ahol egyéni csúcsot is döntött.

A 2018-as versenyszezonban számos megmérettetésen vett részt Majoros Róbert, a MR Power Sportegyesület erőemelője. A makói sportoló többek között Győrben járt a V4 Visegrád Világ Kupán, ahol erőemelésben és guggolásban első, felhúzásban pedig második helyezett lett. Májusban a Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupán bizonyított, ahol felhúzásban arany-, erőemelésben és guggolásban bronzérmet szerzett.

Tavaly külföldi helyszínekre is utazott: Szlovákiában (a WUAP világbajnokságon erőemelésben -110 kilogrammos súlycsoportban bronzérmet szerzett) és Ukrajnában (ahol -110 kilogrammos súlycsoportban erőemelésben második, felhúzásban harmadik helyezést ért el) is képviselte Makót és az egyesületet. Az évet a VIP International GPC Balkan Championshipen zárta, amelynek Szlovénia adott otthont.

– Ezt a versenyt még az év elején nem is terveztem, de úgy alakult, hogy eljutottam oda is. A megmérettetésre 98,6 kilogrammos testtömeget sikerült elérnem. Szlovéniában 305 kilogrammot guggoltam, 215 kilogrammot fekve nyomtam és 315 kilogrammot húztam fel. Összetettben 835 kilogrammot értem el, amellyel új egyéni csúcsot értem el – fogalmazott Robi.

Az erőemelő januártól kezdte a felkészülést a kijevi versenyre, de végül a szlovén megmérettetésre érte el a csúcsformáját. Hetente három-négy alkalommal súlyzós edzésen vett részt. Bár 2018-as év húzós volt, de idén sem pihen: áprilisba Gyulára és májusban Tiszakécskére készül, ahol Európa Bajnokság lesz.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest