Kék hírek Kiemelt hírek Makó

Harmadszor is elhalasztották a makói férfi halálát okozó bűnügy tárgyalását

Beteget jelentett a harmadrendű vádlott, így a Szegedi Törvényszék ma sem bírta érdemben elkezdeni annak az ügynek a tárgyalását, melyben B. Jánost azzal vádolja az ügyészég, hogy tavaly áprilisban ötödmagával egy makói kocsmai vita miatt agyonütöttek egy helybéli férfit. Archív képünkön a vádlottak.

A tavaly júniusi tárgyalást azért halasztotta el a bíróság, mert mert az idézés ellenére nem jelent meg a Szegedi Törvényszéken a másodrendű vádlott, az októberre kitűzött tárgyaláson pedig az ötödrendű vádlott jelentette be, hogy ügyvédet cserélt. Ezért dr. Tóth Tibor bíró az érdemi tárgyalást nem tudta elkezdeni, de végzésben megszüntette hogy B. János elsőrendű vádlott lakhelyelhagyási tilalmát, illetve mozgásterét – ügyvédje, illetve munkáltatója kérésére – az egész megyére kiterjesztette.

A hétfői, illetve mai tárgyalásra az öt vádlotton kívül 17 tanút is beidézett a bíróság, de a tárgyalást most sem tudta elkezdeni: a harmadrendű vádlott ugyanis beteget jelentett.

A vádirat lényege szerint 2017. április 8-án a sértett az esti órákban szeszes italt fogyasztott, majd röviddel éjfél előtt betért az egyik makói szórakozóhelyre. A szórakozóhelyen tartózkodott az öt vádlott is, akik már szintén ittasak voltak. A sértett szóváltásba keveredett a szórakozóhelyen tartózkodókkal, így a vádlottakkal is, akik megkérték, hogy távozzon. A sértett ennek eleget is tett, de rövid idő múlva visszatért a szórakozóhelyre, ahonnan kikísérték.

A szórakozóhely előtt a sértett ismét szóváltásba keveredett a vádlottakkal, egyikőjükkel kölcsönösen pofon is ütötték egymást.

A sértett látva a vele szemben lévő erőfölényt gyors léptekkel elhagyta a helyszínt, azonban a vádlottak utána indultak. Mikor a városháza Úri utcai oldalánál utolérték ruházatát rángatni kezdték, megpróbálták megütni, megrúgni, de a sértettnek ekkor még sikerült elfutni. A vádlottak közül hárman utánaszaladtak, mikor utolérték a vádlottak egyike a falhoz szorított sértettet ököllel, nagy erővel fejen ütötte, melynek következtében térdre rogyott és hasra esett, de eszméletét nem vesztette el és felállt. Ekkor ért oda egy másik vádlott, aki ugyancsak ököllel nagy erővel a védekezést ki nem fejtő sértettet fejen ütötte, aki ennek következtében összeesett és eszméletét vesztette.

A kiérkező mentők újraélesztést végeztek a sértetten, melynek következtében keringése átmenetileg visszatért, de a kórházba szállítást követően másnap reggel elhunyt.

Az öt gyanúsított közül négyet, akik beismerő vallomást tettek, a rendőrség még aznap elfogott. Ötödik társukat április 11-én fogták el és vették őrizetbe.