Hírek Makó

Ormos Zsuzsanna kiállítása nyitotta a Hagymaház Galéria idei évét

Az Alakváltozások nevet viselő, 28 művet bemutató tárlatot Hézső Ferenc festőművész, nyugalmazott tanszékvezető tanár nyitotta meg, illetve maga az alkotó is megosztott pár érdekességet a kiállítás megnyitóján.

A kiállított grafikákat Ormos Zsuzsanna, hódmezővásárhelyi művésztanár, képzőművész készítette, aki az alkalmazott hidegtű technikával 1987 nyarán, Gyulán ismerkedett meg egy pedagógustelepen, Morvay Lászlónak köszönhetően. Műveinek központi témája a természet; többek között fák, gallyak és szőlőtőkék is megjelennek alkotásain.

– Egyrészt mint természeti forma gyönyörű, kezdetben ez tűnt fel, a későbbiek során jött ez, hogy valami hihetetlen emberi mozdulatok, tulajdonságok, érzelmek fejezhetők ki ezekkel a formákkal, ami aztán nyilvánvalóan a címekben jelentkezik – árulta el portálunknak Ormos Zsuzsanna.

Kérdésünkre továbbá elmondta, a témákat “jártában-keltében” találja, sokszor csak le kell hajolni érte, vagy épp az ismerősei hoznak számára motívumokat, illetve vázlatokat is készít, amelyet később áttesz lemezre, majd nyomtatja.

A kiállítás megnyitóján a közönség számára egy-két érdekességet is elárult műveiről Ormos Zsuzsanna. A tárlatot Hézső Ferenc festőművész, nyugalmazott tanszékvezető tanár nyitotta meg, aki köszöntőjében magáról a hidegtű technikáról és a kiállító művészetéről és annak megfigyeléséről is szólt. Közreműködött továbbá Rónai Dániel művésztanár gitáron, és növendéke, Gera Bazsó.

A 28 művet bemutató kiállítás február nyolcadikáig megtekinthető a Hagymaházban.