Hírek Kiemelt hírek Makó

Nincs médiaháború, és ne süllyedjen egy bizonyos szint alá senki!

Olvasóink közül többen vizionálnak mostanában harcot a Makó Híradó és a Makói Csípős között. Ennek nem sok értelme van, ahogyan a Facebookon megjelenő erkölcsileg vállalhatatlan kategóriába tartozó kommenteknek sem. Csak szólunk, törölni fogjuk!

A Makó Híradó természetesen nyomon követi a másik helyi portál, a Makói Csípős működését is. Ahogyan számos térségbeli és országos oldal működését is. Amennyiben tetten érhető és bizonyítható csúsztatást, valótlanságot találunk az anyagok között – mint ahogy cikkeinkben bemutattuk: a jobbikos kötődésű Csípős esetében nem egyszer fordult elő, legutóbb például egy valaki által Lázár Jánosénak tulajdonított autó ügye kapcsán! –, akkor pedig arra reagálni is fogunk. Hiszen az újságírás nem lehet egyenlő a hazudozással. Emiatt azonban teljesen felesleges bárkinek médiaháborút vizionálnia bárkinek is.

Ezzel együtt azonban fontos megjegyezni, hogy a Makó Híradó egy bizonyos szint alá nem hajlandó süllyedni, és elítéli az ezzel kapcsolatos törekvéseket is. Amennyiben szerkesztőségünk tagjai ilyet látnak az oldalon vagy a Facebookon található kommentek között, akkor azt törölni fogjuk, többszöri előfordulás esetén pedig tiltani a felhasználót.

Közösségi és internetes oldalunkon gyakorlatilag teljesen szabad kommentelést engedélyezünk, amelyre büszkék is vagyunk. Lehet érvelni és ellenérvelni a megjelenő anyagok alatt, bárkinek a kívánt halálára utalni, vagy szexuális hovatartozását firtatni azonban nem.

Ennek tökéletes példája a mostanában megjelenő néhány komment, amelyek közül most csak egyet emelnénk ki.

Hangsúlyozva, hogy kiemelten méltatlannak, sőt felháborítónak tartjuk, illetve eszünk ágában sincs „utánajárni”. Ez a téma először a Makón Élek csoportban jelent meg, ahonnan nagyon helyesen gyorsan törölve is lett, a Makói Csípős portálon azonban a mai napig elérhető. Ebben pedig véleményünk szerint komoly felelősségük van. Sem a Makó Híradónak, sem más hírportálnak semmi köze ehhez, teljesen mindegy, hogy igaz vagy sem.

A magánéletnek és a közéletnek sem lehet semmi köze egymáshoz. Nagyon reméljük, hogy 2019 egy olyan év lesz, még a küszöbön álló két választás ellenére is, hogy senki nem fog idáig süllyedni.

A közbeszéd színvonalának és az említett kommentnek kapcsán megkerestük Zeitler Ádámot is, aki nem kívánt reagálni erre a témára.