Kiemelt hírek Térség

Nagyot ugrik Földeák: a Facebookon közvetítik a testületi üléseket

A januári testületi ülésen dönt arról a földeáki képviselő-testület, hogy a jövőben közvetítsék-e is élőben a testületi üléseket a Facebookon.  (Képünk egy korábbi testületi ülésen készült.)

Kilép a digitális térbe a földeáki önkormányzat, miután a tervek szerint a makói kistérségben elsőként élőben közvetítenék a testületi üléseket – erről a január 30-i ülésen döntenek.

Mint azt Hajnal Gábor polgármestertől megtudtuk, a közvetítés különösebb beruházást nem igényel, előnye azonban, hogy az érdeklődő helybéliek, illetve bárki akár egy okostelefonról is követni tudja, hogy a képviselők milyen határozatokat hoznak, illetve milyen napirendi pontokat tárgyalnak. – Ha elindul az élő közvetítés, akkor a község honlapján olvashatók lesznek az előterjesztések is, hogy tartalmában is mindenki tudja majd követni, hogy miről is beszélünk, döntünk – mondta a polgármester.

A makói térségben egyébként egyedülálló lesz a földeáki testületi ülés facebookos élő közvetítése, hiszen egyik kistelepülésen sincs ilyen. Makón sem, ott azonban a városi televízió sugározza, illetve az internetes oldalán továbbítja az üléseket.