Belföld Hírek Kiemelt hírek

Lázár János felakasztásán poénkodik Ungár Péter portálja

Szögezzük le: ez semmiképpen sem akasztófahumor. Az LMP-s képviselő újságja Lázár János egykori kancelláriaminiszter, országgyűlési képviselő felköttetéséről (is) szavaztatja az olvasókat.

A közéleti pokol legmélyebb bugyraiba szállt alá az Azonnali.hu, mely viccesnek szánt, de annál idiótább szavazásra hívja olvasóit annak kapcsán, hogy kedden nyilvánosságra hozták: Orbán Viktor miniszterelnök tartja csütörtökön az új esztendő első Kormányinfóját.

Az LMP-s országgyűlési képviselő, Ungár Péter tulajdonában működő internetes újság tréfával oldaná a politikai iszapbirkózást, de a parttalan poénkodásban átlépi a határt, amikor arról kérdezi közönségét, vajh’ milyen bejelentéssel szolgál majd a kormányfő. Az ellenzéki portál ugyanis a net népe elé tárt opciók között említi a következőt:

„Felkötteti Lázárt, hogy az EPP-t (az Európai Néppártot – a szerk.) kellemetlen helyzetbe hozza.”

Itt és most szögezzük le: a politikában, a közéletben és a médiában helye, szerepe és létjogosultsága van a vitának, a küzdelemnek és a harcnak, de mégis létezik egy olyan szint, amely alá egész egyszerűen nem szabad süllyedni. Az emberéletekkel még a félrecsúszott poénok vonatkozásában is tilos szórakozni, hát még máshogy. A köteles beszéd semmilyen körülmények között sem akasztófahumor!

A verbális erőszak ezzel együtt – sajnálatos módon – nem először jelenik meg a közbeszédben Lázár Jánossal kapcsolatban. Tavaly Márki-Zay Péter vizionált a képviselő erőszakos haláláról (aztán megtette ezt Orbán Viktorvonatkozásában is), később egy a hódmezővásárhelyi polgármester által összetrombitált Fidesz-ellenes tüntetésen kiabált „kötelet” a kiműközönség a politikus nyakába.

Úgy tűnik, a magyar ellenzék annyira ötlettelen és tehetetlen, hogy az agresszión kívül nem lát más fegyvert. Na ja, ha még a humorhoz is tehetségtelen…

Nyitókép: MTI