Hírek Kiemelt hírek Makó Térség

Előrelépés történt az ívóvízminőség-javító beruházás kapcsán

Szerződéskötésekre került sor a beruházás második és harmadik szakasza kapcsán, amelyhez korábban plusz kormánytámogatást kapott a társulás – számolt be róla Farkas Éva Erzsébet a közösségi oldalán.

Mint korábban megírtuk, két szakaszban összesen 1,5 milliárdot kell még rá költeni a sikertelen ivóvízjavító beruházás helyrehozására, amelyhez kormánytámogatást kapott a társulás. Lázár János akkor azt mondta a beruházásról, hogy

egészen megdöbbentő, hogy 3,8 milliárd forint elköltése után nem jobb, hanem rosszabb lett a helyzet.

Hozzátette: nem szokott a kormány ilyen esetben megadni támogatást, mert a következményeket a kivitelezőnek és a városnak kellene viselnie. Azért döntöttek mégis így, mivel a jelenlegi városvezetés az előző bűne miatt kerülne nehéz helyzetbe és az az érdekünk, hogy végre egészséges ivóvíz legyen, mert ez a legfontosabb az emberek szempontjából.

Farkas Éva Erzsébet a Facebook-oldalán most arról számolt be, hogy sikerült új szerződéseket kötni, amivel jelentős előrelépés történt a beruházás helyrehozásáért.

A Makó és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás a Makó és Térsége Ivóvízminőség-javító Projekt II. szakasza és III. Új, kiegészítő beruházás kapcsán FIDIC Mérnök és Műszaki ellenőri tevékenység ellátása tárgyában sikeres közbeszerzési eljárást bonyolított le, melynek eredményeként 2019. január 8-án szerződéskötésre került sor. A Mérnök közbeszerzési eljárás ajánlattételi felhívása 2018. április 12-én jelent meg. Ajánlattételi határidőig 5 ajánlat érkezett be, az ajánlatok értékelése megtörtént. A szabályossági ellenőrzés lebonyolódott, ennek megfelelően 2018. november 29-én megérkezett a közbeszerzés záró tanúsítványa. A Bíráló Bizottság javaslata alapján 2018. december 11-én a Társulási Tanács döntött a nyertes ajánlattevőről. A szerződéskötési moratórium letelte után a Társulás és a nyertes ajánlattevő, Perfektum Mérnöki Kft. között Megbízási szerződés aláírására került sor. Feladatuk az Ivóvízminőség-javító Projekt Tervezési és Kivitelezési feladatok Műszaki ellenőri tevékenységének ellátása. A szerződés időtartama a kivitelezéshez igazodva 18 hónap, a jótállási időszakban pedig rendelkezési kötelezettsége áll fenn a garanciális problémák kezelése érdekében. – írja közösségi oldalán Makó polgármestere.