Hírek Színes

Életet mentett a Szív City: önkéntes segítőket riasztott a mobil applikáció

Az utcán sétálók siettek annak a férfinek a segítségére, akit a járdán fekve találtak ma reggel Békéscsabán. Értesítették a mentőket, akik már a telefonon keresztül megkezdték a segítségnyújtást – írja az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

Mint a bejegyzésben írják: bajtársunk miközben lépésről-lépésre magyarázta a bejelentőnek, hogyan is kezdje meg az újraélesztést, nem csak esetkocsit indított segítségül, de a Szív City mobil applikáción is riasztotta a környéken levő önkéntes segítőket.

Egy szabadnapos nővér és egy szintén szabadnapos mentőtiszt is vette a riasztást, akik mindent hátrahagyva szaladtak a bajbajutott segítségére. A helyszínen egymást váltva végezték a mellkasi nyomásokat, mintha mindig együtt dolgoztak volna. A mentők rövid idő alatt a helyszínre értek és emelet szinten folytatták a beavatkozást. A 60 év körüli férfit végül az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak és a gyors segítségnek köszönhetően stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

– A mentésben résztvevőknek gratulálunk, a betegnek mielőbbi felépülést kívánunk! – írja az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán.

ISMÉT MOBIL APPLIKÁCIÓ MENTETT ÉLETETAz utcán sétálók siettek annak a férfinek a segítségére, akit a járdán fekve…

Közzétette: Országos Mentőszolgálat – 2019. január 9., szerda

Forrás: Országos Mentőszolgálat