Kiemelt hírek Makó

Újabb bérlakásokat adtak át Honvédban

Múlt év végén újabb önkormányzat bérlakásokat adtak át Honvéd városrészben. Ezek az ingatlanok új nyílászárót kaptak, energetikai és fűtőrendszer korszerűsítésen estek át és hőszigetelték őket.

A karácsonyt és az új évet már a felújított önkormányzati bérlakásokban ünnepelhették a bérlők. A Honvéd városrész rehabilitációja program során 14 városi tulajdonú ingatlant újítottak fel, amelyek átadására még 2018 decemberében sor került. Szűcsné Simon Mária és családja december 22-én költözhetett be a Dembinszky utcai házba. A kórházban takarítónőként dolgozó édesanya elmondta, ez az új lakás egy palota a régihez képest.

– Pár utcával laktunk arrébb, azonban az a ház lakhatatlan volt. Sok bútorunk odaveszett a penész miatt, mivel a falak vizesedtek és csak az udvaron volt kút – mesélte Mária. Összesen hatan élnek a 61 négyzetméter alapterületű, kétszobás lakásban.

Silye Zoltán, a Silye és Fiai Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: kívül-belül újult meg az önkormányzati bérlemény – többek között új nyílászárót kaptak a házak, energetikai és fűtőrendszer korszerűsítésen estek át és hőszigetelték őket.

– Megpróbáltuk úgy kialakítani őket, hogy a kor igényeinek, a 21. századnak abszolút megfeleljenek – tette hozzá. – A felújítási munkákat tavaly májusban kezdtük és decemberben át is adtuk a lakásokat. A munkálatok alatt a bérlőket az önkormányzat szállásolta el.

Sánta Sándor önkormányzati képviselő megerősítette: a felújított bérlakások nagyon színvonalasak és mutatósak lettek. Úgy véli, a bérlők jól jártak ezekkel az ingatlanokkal.