Kiemelt hírek Térség

Népszerű a malomkéményből épített nagyéri kilátó

128 millió forintos TOP-os turisztikai pályázatot nyert még az előző esztendőben a nagyéri önkormányzat, ebből épült többek közt a 24 és fél méter magas kilátó is. A címlapképen az egykori Zöldi Malom kéménye, még az átépítés előtt.

A községbe szívesen jönnek diákcsoportok és munkahelyi közösségek is. – Az elnyert összeget a helyi turisztikai attrakciók bővítésére fordítottuk és fordítjuk. Ebből épült meg a máris nagy népszerűségnek örvendő, 24,5 magas kilátó, melyre egyszerre 12-14-en is felmehetnek, ha megmásszák a felfelé vezető 180 lépcsőfokot.

Ilyen a malomkéményből épített kilátó. Nem csak a nagyériek kedvelik.

Különlegessége, hogy a falu szélén álló, egykori Zöldi Malom omladozóban lévő kéménye az alapja. – A hátrelévő apróbb helyreállítással és a parkosítással május végéig kell elkészülnünk – mondta Lőrincz Tibor.

Nagyér polgármestere hozzátette: a belterületen lévő kilátó egyébként máris nagy népszerűségnek örvend: – Ebből a pályázatból épült 12 parkoló, de vásároltunk különböző utcabútorokat, szelektív hulladékgyűjtőket, tájékoztató táblákat. De ebből készült el a dísz tó is. A tíz, úgynevezett beavatkozási területből hét a belterületen, míg a maradék három a külterületen található – sorolta a polgármester.