Térség

Kigyulladt a tűzifa a földeáki Ady utca egyik házában

A cserépkályha mellé bekészített tűzifa fogott tüzet hétfőn délután a földeáki Ady utca egyik családi házában. A hatalmas füstöt a hazatérő tulajdonos fedezte fel, a helyi önkéntes tűzoltók pedig eloltották. A kép illusztráció.

Hétfőn délután fél 3 körül vette észre a földeáki Ady Endre utca egyik háztulajdonosa, hogy sűrű füst kavarog a lakóházban, s azonnal hívta is a tűzoltókat. Mint azt kiderült a szobai cserépkályha mellé bekészített tűzifa fogott tüzet.

a A helyszínre elsőként földeáki önkéntes tűzoltók érkeztek, akik azonnal oltani kezdtek. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjedt át a lakóház többi helyiségére. A szintén a helyszínre érkező makói és a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók hőkamerával átvizsgálták az épületet, még a padlásteret is. Az eset miatt személyi sérülés nem történt. Mint azt Molnár Krisztinától megyei katasztrófavédelmi sajtóreferenstől megtudtuk: a tűzben a cserépkályha is megsérült, ezért a tűzoltók felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy azt nem szabad használnia. Szerencsére a házban alternatív tüzelőberendezés is működik, így a lakókat nem kellett máshol elhelyezni.