Hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Ormos Zsuzsanna műveiből nyílik kiállítás a Hagymaházban, folyamatosan takarították a havat a városban, ingyenes informatikai képzés indul Makón, továbbra sem látszik nyilvános beszámolója a Sándor Móricz Egyesületnek – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Összesen 28 mű kerül bemutatásra Ormos Zsuzsanna Alakváltozások nevet viselő kiállításán: a hódmezővásárhelyi művésztanár, képzőművész alkotásaiból álló tárlat nyitja a Hagymaház Galéria idei évét.

Bár hétvégére érkezett meg a hóesés Makóra, a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. emberei folyamatosan takarították a nagy mennyiségű havat. Nagy Nándor azonban hangsúlyozta: a magánházak előtti járdák takarítása a tulajdonosok dolga.

Államilag támogatott, ingyenes 35+35 órás informatikai képzés indul azok számára, akik nem, vagy csak kis mértékben értenek a számítógépekhez. A képzésről itt tájékozódhat.

Továbbra sem látszik nyilvános beszámolója a Sándor Móricz Egyesületnek – bár Zeitler Ádám szerint nincs értelme összeesküvés elméleteket gyártani a Makói Csípőst kiadó egyesület gazdálkodása kapcsán, tény, hogy egy hónap alatt sem történt előrelépés. A civil szervezetek névjegyzékében továbbra sem nyilvánosak a beszámolók.

Sallai Róbert Benedek közösségi oldalán fejtette ki véleményét az ellenzéki képviselők ténykedéséről. A volt politikus most elsősorban „vidéki, dolgozó emberként” fogalmazta meg, mit gondol az egészről.

Tegnap volt vízkereszt, azaz Jézus megjelenésének ünnepe. A római egyház szertartásai szerint ezen a napon vizet és tömjént szentelnek. A víz megszentelésének, azaz megkeresztelésének szertartásából ered a magyar vízkereszt elnevezés is.

A mai napot pedig ByeAlex és Slepp és Lábas Viki közös dalával indítjuk!