Hírek

A téli idő sem szegi kedvét a migránsoknak

Úgy tűnik, a hideg, havas idő sem szegte a migránsok kedvét, hiszen a hétvégén több csoportban ötvennél is több illegális bevándorlót kellett feltartóztatniuk a rendőröknek a szerb-magyar határ közelében. Voltak, akik tehervonaton bújva próbáltak Magyarországra jönni – írja a hirado.hu.

A horgosi tanyavilág egy elhagyatott épületét is elfoglalták a migránsok. Az ablakokat takarókkal fedték le, bent pedig rögtönzött tűzhelynél főznek és alszanak. Azt mondják, a határig taxival vagy helyi fuvarozókkal jutnak el. Ha nem sikerül átlépni a magyar határt, ideiglenesen visszajönnek a tanyára.

Jelenleg 20-30 ember, főleg pakisztáni férfi használja az elhagyatott tanyaépületet. Többségük Franciaországba vagy Németországba szeretne eljutni.

Szerbia felől Magyarországra rendszeresen próbálnak átjutni az illegális bevándorlók. Csak Hercegszántónál szombaton 44 migránst tartóztattak föl. Többségében iraki és afgán állampolgároknak vallották magukat. Mivel papírjaik nem voltak, a rendőrök visszakísérték őket a biztonsági határzárhoz.

A helyiek azt mondják, az erős határőrizetnek köszönhetően a migránsokat már a település határában elfogják.

A hétvégén Kelebiánál is megpróbált Magyarországra jönni kilenc illegális bevándorló. Egy tehervonaton bújtak meg, az egyenruhások a szerelvény átkutatása közben fülelték le őket.

Borítókép: M1 Híradó