Belföld Hírek Kiemelt hírek

Volt LMP titkár: versenyfetrengő az ellenzék

Sallai Róbert Benedek közösségi oldalán fejtette ki véleményét az ellenzéki képviselők ténykedéséről. A volt politikus most elsősorban „vidéki, dolgozó emberként” fogalmazta meg, mit gondol az egészről.

– Megláttam Varjú László DK-s országgyűlési képviselőről a „vágatlan“ hihetetlen felvételeket, amelyek friss hírként nyomultak. – írja bejegyzésében a volt LMP-s elnökségi titkár, majd rögtön hozzáteszi:

A 444 úgy tálalta, mintha roppant atrocitások érték volna ezt a képviselőt, miközben számomra megmosolyogtató nyugalommal és udvariassággal kezelték a helyzetet. Megnézhette volna magát egy túrkevei motorostalálkozón, ha a rendezők kikísérik… Garantáltan nem így sétál el kamerázgatva a telefonjával.

Sallai Róbert a közösségi oldalán azt is részletezi, hogyan telik a napja, ami egyébként valószínűleg nagyon sok vidéki embernek hasonlóan: havat lapátol, állatokat etet, satöbbi. Vagyis esze ágában sincs foglalkozni az ellenzéki politikusok tragikomédiába illő színészkedésével. de ha már elé dobja az internet, akkor meg is van a nem túl pozitív véleménye róla.

Ahogyan Hadházy Ákos és Szél Bernadett MTVA székházbeli performanszáról is:

Ez az átok gép feltolta ismét Hadházy Ákos és Széll Detti decemberi akcióját, amit szándékosan, tudatosan nem akartam megnézni, habár utána sokan írtak rám, hogy most már elhiszik, hogy Hadházy Ákos anno földre dobta magát. Mondtam én…

Sallai hozzáteszi, „nyilván kínos a hatalom hozzáállása is”, de neki, mint volt ellenzéki képviselőnek mégis sokkal cikibb amit műveltek.

Nulla méltóság, nulla tisztesség, hulla helyzetkezelési-képesség, csak a balhé keresése, csak a szereplésvágy és a versenyfetrengés, amit Varjú és Hadházy művel. Kínos. Mert nekik mindent lehet. Ők országgyűlési képviselők, ezért ők bemehetnek oda, ahová nem lehet. Nekik mindent szabad. Hozzájuk nem lehet érni. Nekik mentelmi joguk van, ők csinálhatnak bármit.

A korábbi elnökségi titkár felteszi azt a kérdést is, hogy mi akkor a különbség ezen attitűd és Orbáné között? Mert szerinte: semmi. Arról is megvan a véleménye, hogy mi lenne akkor, ha a mostani ellenzék jutna hatalomra:

…rosszabb lenne, csak másképp, mert a mániákus szereplési vágy és személykultusszal övezett „nekem mindent lehet“ életérzés mellett még a totális inkompetencia is jelentkezne.

Ő mindenesetre szégyelli magát, hogy munkája egyetlen percével is hozzájárult, hogy ilyen emberek mandátumhoz jussanak, de legalább örül, hogy ezen kínos ellenzékhez már semmi köze nincs. Akik földön fetrengenek, dulakodnak, miközben azt gondolják, valaki majd elhiszi, hogy képesek lennének az országot vezetni.

A – jelenleg úgy tűnik – dolgos vidéki emberként boldog Sallai egyébként üzen Márki-Zay Péternek is, aki szerint „nem új párt kell, hanem új összefogás“ – miközben bejelenti új pártja megalakulását.

Megjegyzi, ilyen ellenzéki politikusokkal nem hogy ’22-ben, de ’26-ban, ’30-ban sem lesz leváltva Orbán, nem csak azért, mert lejt felé a pálya – hanem azért is, mert ilyen versenyfetrengőkre a legtöbb normális ember nem szavaz és nem segít hatalomba.

Bejegyzésének végén Sallai világosan elhatárolódik mindentől, amit ez az ellenzék művel, mert, mint mondja „szemlesütve szégyenkezik, hogy ezekkel az emberekkel egy padban ült, és akaratlanul tévesztett meg embereket, hogy érdemes rájuk szavazni”.