Hírek Kiemelt hírek Makó Programok Színes

Ormos Zsuzsanna műveiből nyílik kiállítás a Hagymaházban

Összesen 28 mű kerül bemutatásra az Alakváltozások nevet viselő kiállításon: a hódmezővásárhelyi művésztanár, képzőművész alkotásaiból álló tárlat nyitja a Hagymaház Galéria idei évét.

A hidegtű, rézkarc és diópác technikával dolgozó alkotó január kilencedikén, szerda délután mutatkozik be Makón műveivel. Mint Oláh Nóra, a Hagymaház Galéria vezetője portálunknak elmondta: többször találkoztak már a korábbi években, legutóbb a múzeumban, az Alkotó Honismerők kiállításán kerültek kapcsolatba.

– Ő is kiállítóként szerepelt ott, én segédkeztem a kiállítás rendezésében, akkor láttam a munkáit és hívtam meg erre, az idei évi első kiállításra Makóra, és nagy örömömre igent mondott – emelte ki. Mint Oláh Nóra hozzátette: a kiállítást Hézső Ferenc festőművész, nyugalmazott tanszékvezető tanár fogja megnyitni.

A hidegtű technikáról úgy fogalmazott: hatásában a rézkarc technikához talán megtévesztően hasonlít, kivitelezésében azonban sokkal egyszerűbb, hiszen nem kell vegyszereket, savakat használni a felülethez, hanem pusztán a fémlapba karcolják a motívumot, amelyhez egy speciális mélynyomó festéket használnak, amely a réseket kitölti, és ez adja meg a nyomtatás után a mintát.

Oláh Nóra továbbá elárulta: Ormos Zsuzsannát a nemrégiben beindult Munkácsy Mihály Képzőművészeti Körbe is meghívták, mint vendégelőadót, ahol a hidegtű technikát tanította meg a tagoknak.