Hírek

Jó reggelt, Makó!

Zöld tippeket adott Ábrahám Krisztián, új járdát kapott Kövegy főutcája és olvasói levelet kaptunk – tegnap ezekről írtunk. Mutatjuk!

Bakondi György szerint nem csökkent a migráció szervezettsége: az illegális bevándorlás szervezettsége és irányítottsága, a migrációt szervezők és embercsempészek folyamatosan figyelik az országok intézkedéseit. A hideg mellett havazás is várható: az ORFK fokozott figyelemre inti a közlekedőket. Idén is megrendezik a startup vállalkozások Be Smart versenyét: az írásbeli pályázatokat január 28-án délig lehet benyújtani.

Változások történtek a pénzbeli szociális ellátásokban: emelkedett az ápolási díj összege és bevezették a GYOD-ot. Februártól indulnak a Magyar falu program első pályázatai: az egyházi, valamint az önkormányzatok által üzemeltetett közösségi terek felújításra és létrehozásra lehet pályázni elsőként. Vasárnap is hidegre és havazásra kell készülni: mínuszok lesznek és hófúvás is várható.

703 folyóméter új járda készült el Kövegyen: a beruházás összköltsége 14 millió 681 ezer 524 forint volt. Ábrahám Krisztián, a Kör-Te Közösségépítő és Egészségmegőrző Természetvédelmi Egyesület alelnöke látogatott el szombat délelőtt Makóra: személyes élményekből gyűjthetnek motivációt a fiatalok, hogy védjék a természetet.

A napot kezdjük egy Paramore számmal!