Kiemelt hírek Makó

Olvasói levél

Szerkesztőségünknek küldött olvasói levelében a makói Zoltán írta meg véleményét az újévi koncert kapcsán. Írását változtatás nélkül közöljük.

Tisztelt Makó Híradó!

Azért fordulok önökhöz, mert egy észrevételt szeretnék tenni, ami manapság szerintem sok makói fejében megfordult. Általában ott szoktam lenni családommal a városi rendezvényeken, és az ünnepségeken is, ahol a polgármester asszony beszédeit is meg szoktuk hallgatni. Lehet, hogy van aki nem így gondolja, de szerintem fontos, hogy tudjuk a városunk vezetője mit képvisel, mihez kéri a támogatásunkat, és mit gondol a makói ügyekről vagy az országos történésekről is.

Már lassan 30 éve élek itt Makón, elég nagy rálátásom van a közösségi és a kulturális életre is, mert igyekszem a családommal együtt ebből is kivenni a részem. A közéleti ügyek iránti érdeklődésem sem most született, annak idején Buzás Péter polgármester urat is mindig meghallgattam. Nagyon hosszú ideig kedveltem is azt, amit Makóért tett, rá szavaztam a választásokon, sőt, mint emberrel most sincsen bajom vele. Ha találkozunk, a mai napig beszélgetünk, én még azt is megmondtam neki pár évvel ezelőtt, hogy úgy érzem, kezd elfogyni a lendülete, nem úgy mennek már a dolgok, mint régen.

Amikor aztán legutóbbi önkormányzati választást már nem is sikerült megnyernie, kicsit úgy voltam vele, és sok ismerősöm is, hogy jól van, hátha elkezdődik most valami új, és ez jó lesz a városnak. Mert hát ez a lényeg.

Voltaképpen nem is csalódtam, sőt, azt kell mondjam, mindig örömmel megyek végig a városon, látom, hogy nagyon sokat fejlődik. Tudom, hogy vannak olyanok, akik elégedetlenkednek, mert most ez van felbontva, aztán meg az, de velük nem kell foglalkozni, van, akinek semmi sem lesz jó soha.

Én azt érzem, hogy jó most makóinak lenni, jó polgármestere van a városnak, de mégis van egy dolog, ami nem nagyon fér a fejembe. A polgármester asszony beszédeiben minden egyes alkalommal nagyon, nagyon sok a vallási tartalom. Én, és elég sokan szerintem Makón nem vagyunk annyira vallásosak, és bár tisztelem a polgármester asszonyt, ha gyakorolja a hitét, de szerintem ez elsősorban mindenkinek a szűk környezetére tartozik. Akkor is, ha vallásos az ember, és akkor is, ha másban keresi a kapaszkodót.

Ott voltunk az újévi koncerten is a családommal, és jó is volt, feltöltődtünk tőle így az újév elején, de a polgármester asszony most is nagyon hosszú, és nagyon vallásos beszédet mondott. Kicsit ilyenkor azt érzem, mintha nem nekünk szólna, nem hozzánk szólna, mert neki is biztosan tudnia kell, hogy viszonylag kevés olyan polgár van Makón, aki annyira vallásos, mint ő. A család, a közösség, az összefogás egymás segítésére szerintem mindenkinek ugyanolyan fontos, a vallás azonban úgy gondolom kicsit más lapra tartozik, abból lehetne egy kicsit kevesebb a beszédeiben. A hitet meg kellene hagyni mindenki magánügyének.

Ettől eltekintve én köszönöm a városért végzett munkáját, sok sikert és kitartást kívánok neki, úgy gondolom, jó irányba halad Makó!

Köszönöm, ha levelemet megjelentetik,

Zoltán, makói lakos