Az itteni tüntetésen is részt vevő, mérhetetlen támogatottságú párt képviselője január 2-án saját közösségi oldalán bátorította a követőit arra, hogy ha fújkálni van kedvük a jelszó és az üzenet adott. Makón még aznap este megrongálták a Fidesz városi irodáját. Érdekes.

Érdekes videóra hívta fel a figyelmet nemrég a Magyar Idők. Tordai Bence ügyeletes parlamenti provokátor, úgynevezett országgyűlési képviselő január 2-án élőben jelentkezett be a Budai Várból. Az alábbi, egyébként természetesen csúsztatásokkal és konkrét hazugságokkal tűzdelt videóban körülbelül 8:30-nál kezdődik az érdekes rész, amikor talál egy O1G felirattal lefújt táblát:

“Hogyha úgy érzitek unalmas éjszakáitokon, hogy fújkálni támad kedvetek, vagy matricázni, szerintem a helyszín és az üzenet is adott, úgyhogy csak bátran.”

Persze előzetesen nyilván leszögezi, hogy ő „természetesen semmiképpen nem buzdítana senkit rongálásra, vagy bármi ilyesmire”. Nyilván nem, értjük.

Mindez, és persze a makói tüntetésen felszólalók (többek között Mucsi Tamás és Tordai Bence) felszabadult O1G-zése azért érdekes, mert ugye épp 2-án este történt a következő performansz is:

A Magyar Idők cikke ezzel kapcsolatban még egy dologra felhívja a figyelmet. Tordai Bence mondatait úgy hívják, hogy nagy nyilvánosság előtt rongálásra való felbujtás. Ez persze még nem ütközik jogszabályba, ám azt nem árt tudni, hogy amennyiben meg is valósul egy 50 ezer forint kárt meghaladó rongálás, az már igen…

BTK 21. § (1) „Felbujtó az, aki mást bűncselekmény elkövetésére szándékosan rábír.”

A makói Fidesz iroda megrongálása nem feltétlenül tartozik ebbe a kategóriába, de azt azért az itteni ellenzéki képviselőknek sem árt az eszükbe vésni, hogy ami szerintük még „az ellenállás része” az lehet, hogy a Büntető Törvénykönyv szerint már bűncselekmény.

Amikor meg kiderül, hogy a BtK. bizony erősebb, lesz itt nagy meglepődés…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest