Hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

A polgármester is köszöntötte az év első makói újszülöttjét, feljelentést tett Czirbus Gábor a Fidesz iroda megrongálása miatt, továbbra is az SZTE a legzöldebb magyarországi egyetem, 2018-ban külgazdasági rekordokat döntött Magyarország – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Karai Boróka január 1-én 7:31-kor jött a világra a kórházban, édesanyja szerint nagyon nyugodt és nem követelőző baba. Farkas Éva Erzsébet az év első újszülöttjének járó 100 ezer forintot és egy zenélő játékszőnyeget is vitt a családnak.

Szerda este valaki megrongálta a makói Fidesz irodát, az alpolgármester a közösségi oldalára tett posztban jelezte, hogy megtette a szükséges lépéseket az elkövetők kézre kerítésére a rendőrségen.

Továbbra is a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) a legzöldebb magyarországi felsőoktatási intézmény, a fenntarthatósági szempontok alapján készült GreenMetric világrangsorban a 77. helyen végzett.

Tavaly külgazdasági rekordokat döntött Magyarország, az elmúlt év volt minden idők legsikeresebb éve a befektetés-ösztönzés szempontjából, soha ennyi és soha ilyen nagy értékű beruházás nem érkezett Magyarországra – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Dezső Tamás, a Migrációkutató Intézet tudományos munkatársa szerint meg kell állítani a mostani irreguláris és illegális migrációt, és meg kell akadályozni azokat a meggondolatlan terveket, amelyek a közeljövőben szervezett betelepítési projekteket terveznek, és ezzel Európát olyan kényszerpályára állítják, ahonnan már nem lesz visszatérés.

A mai napot pedig Kállay-Saunders dalával indítjuk!