Úgy látszik megfertőzte a budapesti rongálások szellemisége a makói ellenzéket is. Mindenki együtt örömködik, hogy sikerült összefújni a városi Fidesz irodát.

Nagy lelkesen számolt be róla a jobbikos propagandaoldal Makói Csípős „véletlenül” arra járó főszerkesztője, hogy szerda este egy O1G feliratot fújtak fel a városi Fidesz iroda falára. Több se kellett Mucsi Tamásnak, rögtön nagy örömmel töltött fel ő is képet róla a közösségi oldalára.

Fantasztikus sikerélmény ez a rongálás a makói ellenzéknek, joggal lehetnek is rá büszkék. Természetesen sem a DK-nak, sem a választókerületi elnökének sincs még véletlenül sem köze az ügyhöz, és Bottyán Róbertnek sem szólt senki, hogy „figyu, sétálj már majd el este a Deák Ferenc utcán, hátha észreveszel valami érdekeset”. Nem volt ez előre tervezett ellenzéki akció, ez egészen egyértelmű.

Az összellenzéki örömóda a rongálás kapcsán is mindössze azért furcsa, mert eddig úgy tűnt: a makói ellenzéknek az országossal ellentétben még nem ment el teljesen az esze. Zeitler Ádámnak vagy éppen Török Miklósnak is voltak konstruktív városfejlesztési javaslatai, kezdeményezései, amelyek támogatásra is leltek.

Na, ennek lett most vége, felmentek Budapestre tanulni, és lehozták magukkal a tahóságot.

Ehhez tényleg csak gratulálni lehet. Legközelebb, ha majd pár tíz fős baráti összejövetelt szerveznek, Czirbus Gábornak nem teával kellene kínálnia a résztvevőket, hanem szánkót adni az ellenzéki politikusoknak: Tessék, ezen töltsétek ki a sikertelenség okozta frusztrációtokat! Márki-Zay Péter meg majd megüzeni Hódmezővásárhelyről, hogy „sajnálom (hogy ilyen tuskó ellenzéke van Magyarországnak), de megértem”.

Mucsi Tamás meg a képmutatást kimaxolva küldi a DK közleményét, arról, hogy szerinte „Miért rongálták meg a Fidesz makói irodáját”. Amelyben először azt írja, hogy „Szögezzük le, hogy a Demokratikus Koalíció alapvetően elítéli a rongálást”. Aha, elhisszük.

Főleg, hogy rögtön utána gyakorlatilag elismeri, hogy támogatják, mert szerintük a demokrácia utolsó csíráját akarja elfojtani a Fidesz, ezért, figyelem: valamit tenni kell!

Na, de mit?

Elnyerni a választók bizalmát? Dehogyis…

Megmutatni, hogy kormányzóképes erő vagyunk? Ugyan már…

Akkor esetleg értelmes politizálást folytatni? Na, ne vicceskedjünk…

Rongálni? Jóhogy, az mehet ezerrel…

A közleménynek azon a mondatán, hogy „Elkeseredett emberek utolsó segélykiáltása ez!” először azt sem tudtuk, hogy sírjunk, vagy nevessünk.

Az mondjuk igaz, hogy Magyarországon ma a legelkeseredettebb emberek az ország (és a város) vezetésre totálisan alkalmatlan,
százszorosan leszerepelt, de legalább a hatalomra mindennél jobban vágyó ellenzéki politikusok.

Mucsiék hivatalos álláspontjába még belefér egy nem annyira burkolt fenyegetés Czirbus Gábornak (“gondolkodjon el azon, hogy miért történtek ezek az események”), mert hát miért is ne?

A nagy akcióhoz fűzött kommentárok többsége alapján szerencsére legalább az elmondható, hogy szépen lábon lőtte magát a makói ellenzék. Mert ezt, ahogyan az országban, úgy Makón is nagy többség elutasítja, és nettó prosztóságként tekint rá. Úgy, ahogyan kell is.

Mi jöhet még ezután?

– Mucsi (fedőneve Ágnes) Tamás fel-alá rohangál a városházán, mindezt élőben közvetíti a Facebook-oldalán, benyit egy-egy ajtón, időnként néhánynak neki is szalad

– Török (fedőneve Ildikó) Miklós csinál egy k**va erős képet miközben a kockahasát mutatja a padlón fekve a testületi ülés szünetében

– Zeitler (fedőneve Berni) eközben kiabál, hogy „Mit csinálnak vele? Megölik!”, majd keres egy tűzjelzőt, és megnyomja

Ez legalább kicsit vicces lenne, ha már úgyis teljesen tönkre akarják tenni a hitelességüket. Mondjuk az már úgysincs, szóval végülis annak mindegy, legalább hadd szórakozzunk a közel sem többség bohóckodásán…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest