Hírek

Bukta a volt politikusa elleni feljelentést a Jobbik

Bűncselekmény hiányában elutasította a Tolna Megyei Rendőrfőkapitányság a Jobbik elnökhelyettese, Gyöngyösi Márton által a párt volt szekszárdi vezetője, Szabó Balázs ellen tett feljelentést – tájékoztatta a Magyar Hírlapot a Tolna Megyei Főügyészség.

A volt jobbikost hűtlen kezelés miatt jelentette fel Gyöngyösi, miután Szabó Balázs októberben arról számolt be, hogy a Jobbik pártigazgatója a regionális igazgatókon keresztül küldött nagy mennyiségű, ismeretlen eredetű pénzt a választókerületekhez, amit a tagoknak kellett befizetniük a Jobbik számlájára. Utalt arra is, hogy a pénz Simicska Lajostól származhatott. 

A politikus ezután csalás gyanújával feljelentést tett a Jobbik ellen, az ennek kiegészítésével megbízott Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi igazgatósága pedig megalapozottnak találta azt, és nyomozást indított az ügyben. Az egész ügy a Jobbik piti politikai bosszúja volt ellenem, mert nyilvánosságra hoztam a párt piszkos ügyeit – mondta a Magyar Hírlapnak Szabó Balázs, aki üdvözölte a döntést, és hangsúlyozta: az első pillanattól biztos volt benne, hogy nem indul ellene nyomozás, hiszen nem követett el semmilyen bűncselekményt. Kiemelte, hogy a Jobbik pénzügyeivel kapcsolatban csalás gyanúja miatt tett feljelentése nyomán jelenleg is folyik a nyomozás. Felidézte, hogy miután beszámolt a gyanús pénzmozgásokról, a Jobbik vezető politikusai közül többen is jelezték, rágalmazás miatt fogják beperelni, de ezt végül nem merték megtenni, így csak sikkasztás és hűtlen kezelés miatt tettek feljelentést, amit most elutasítottak. – Felszólítom a Jobbik vezetését, hogy az engem ért alaptalan rágalmak miatt kérjen bocsánatot – mondta lapunknak Szabó Balázs, hozzátéve, hogy a rendőrség döntése nyomán „a tisztesség és a becsület – amiből a Jobbik vezetőiben kevés van – ezt kívánná”. A politikus jelezte, jogi úton fog elégtételt venni volt pártján. 

Tegnapi hír, hogy lemondott a Jobbik XIII. kerületi választókerületi elnöki posztjáról Magvasi Ad­rián, a párthoz köthető Alfahir.hu volt főszerkesztője.

Forrás: magyarhirlap.hu| Borítóképünk illusztráció.