Hírek Kiemelt hírek Makó

A polgármester is köszöntötte az év első makói újszülöttjét

Karai Boróka január 1-én 7:31-kor jött a világra a kórházban, édesanyja szerint nagyon nyugodt és nem követelőző baba. Farkas Éva Erzsébet az év első újszülöttjének járó 100 ezer forintot és egy zenélő játékszőnyeget is vitt a családnak.

– Spontán hüvelyi szülés volt, komplikációmentes, 7:31-kor született meg a baba, a terhesség 38. hetében. A kislány és az édesanyja is jól van, hamarosan haza is mehetnek – tudtuk meg Kovács Krisztiántól, a makói kórház szülész nőgyógyász adjunktusától.

Édesanyja, a 25 éves Karainé Tóth Ágnes szerint Boróka nyugodt baba, nem sírdogál, és nem követelőzik. Ő a második kislány a családban, a kórházba szilveszter estéjén 23:45-kor érkeztek be. A család mindenképpen olyan nevet szeretett volna adni a babának, ami nem hétköznapi, ezért választották a Borókát, másik kislányukat Iringónak hívják.

Farkas Éva Erzsébet is meglátogatta őket a kórházban, a polgármester a kislánynak egy zenélő játékszőnyeget vitt ajándékba, édesanyjának pedig az év első makói újszülöttjének járó 100 ezer forintot. A család emellett a 100 ezer forintos bébikötvényt is megkapja majd.

– Mindig nagy öröm számomra, amikor köszönthetjük Makó első babáját az évben, nagyon fontos kiemelni, hogy míg 2015-ben évente mintegy 174 gyermek született, tavaly már 223, minden évben 6-8 százalékkal növekszik a születések száma. – mondta el a polgármester.

Farkas Éva Erzsébet hozzátette: 2018-ban a város megnyerte a Családbarát Önkormányzat címet, ez is hűen tükrözi azt, hogy az elmúlt időszakban számos olyan támogatási rendszereket indítottak, amelyek nagymértékben támogatják a makói családokat.

A polgármester kiemelte, ezek közé tartozik a bébikötvény, a bárányhimlő elleni ingyenes védőoltás, a beiskolázási támogatás, az ösztöndíjprogramok, az ingyen telkek felajánlása és a fecskelakások a családoknak.