Sport Színes

Keszthelyi Vivien az első magyar női pilóta a Forma-3-ban

Első magyar női pilótaként már januárban bemutatkozhat a kategóriában.

Első magyar női pilótaként már januárban bemutatkozhat egy Forma-3-as sorozatban Keszthelyi Vivien, aki a BlackArts Racing istálló versenyzőjeként az F3 Asian Championship Winter Series elnevezésű versenyen bizonyíthat majd.

A még csak 18 éves pilóta menedzsmentjének közleménye szerint ezzel ő lesz a legfiatalabb pilóta a magyar autósport történetében, aki egy teljes szezonban eljut a nemzetközi Forma-3-as kategóriáig.

Keszthelyi Vivienről novemberben derült ki, hogy a neve szerepel az idén induló W Series elnevezésű új gyorsasági női autóverseny-sorozat szűkített nevezési listáján. Az indulókat később jelentik be, 30 országból több mint 100-an jelentkeztek, közülük az első körben 55-nek maradt esélye a részvételre. Most viszont a versenynaptár összeegyeztethetősége miatt már korábban kipróbálhatja magát ebben a kategóriában.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által is hitelesített bajnokság naptárában 9 verseny szerepel, az első 5 helyen végző pilóta pedig szuperlicenc pontokkal fog gazdagodni. Az első futamot január 12-én Thaiföldön, Buriramban rendezik meg, ahol Keszthelyi Viviennek a versenyt megelőző két napon lesz először alkalma arra, hogy teszteljen a BlackArts Racing által biztosított versenyautóval. (

Borítókép: MTI Fotó/Kovács Tamás.