Hatalmas évbúcsúztató buli volt a Hagymatikumban, újévi koncertet rendeztek Makón és két baba is született az év első napján a makói kórházban: tegnap ezekről is olvashattak nálunk!

A hagyományokhoz híven, Áder János köszöntőjével indult a 2019-es év: “csak rajtunk múlik, hogy mire mondunk nemet és mire mondunk igent”. 25 tűzesetet okozott tűzijáték országosan: az év utolsó napján 53 tűzesethez és 62 műszaki mentést igénylő balesethez riasztották a tűzoltókat. Országszerte csaknem 3000-szer riasztották a mentőket: országosan 2980 esetben riasztották szilveszterkor, ebből a fővárosi feladatszám 830 volt.

Emelkedik a gyed és a diplomás gyed összege, megjelenik a gyod – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A vörösszárnyú keszeg az év hala közönségszavazás győztese: a voksolás a korábbiaknál lényegesen nagyobb érdeklődés mellett zajlott. Csökken az ESL és az UHT tejek forgalmi adója: a mérséklés a fogyasztók számára a jó minőségű magyar tejhez való hozzáférés mellett megtakarítást is jelent.

Két baba született már a makói kórházban: 7:31-kor és 10:21-kor is világra jöttek gyermekek. Több százan búcsúztatták az óévet a Hagymatikumban: határon innen és túlról is érkeztek vendégek. Jubileumi újévi koncerttel vette kezdetét 2019 Makón.

Jubileumi újévi koncerttel vette kezdetét 2019 Makón – Makó Híradó

A 25. alkalommal megrendezésre került újévi koncerten színes repertoár várta a közönséget: az esten felléptek a Makói Magán Zeneiskola jelenlegi és egykori növendékei, illetve Vastag Csaba emelte az ünnepi koncert fényét.

Január első napjaiban visszatér a hózápor és a hóesés, azonban ma még az esővel kell megbirkóznunk. Napközben 5, este 3 Celsius fok várható.

A napot kezdjük egy cuki corgi-videó összeállítással!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest