Belföld Hírek

Országszerte csaknem 3000-szer riasztották a mentőket

A mentőket országosan 2980 esetben riasztották szilveszterkor, ebből a fővárosi feladatszám 830 volt – közölte az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr-vezetője kedd reggel az MTI-vel. 

Győrfi Pál tájékoztatása szerint Budapesten és az ország nagyvárosaiban most is az éjfél és a hajnali 4 óra közötti időszak volt különösen nehéz, a mentőegységek folyamatosan dolgoztak.

A mentőket országszerte 9 pirotechnikai eszközzel kapcsolatos balesethez riasztották, előfordult, hogy valakinek a kezében robbant fel a petárda, máshol a pirotechnikai eszköz arc, illetve szemsérülést okozott.

A közlekedési balesetek, verekedések, tűzesetek, szén-monoxid-mérgezések, és belgyógyászati rosszullétek mellett idén 139 részeg, vagy esetleg valamilyen drog hatása alatt álló embert kellett kórházba vinni, közülük 37-en kiskorúak voltak – közölte Győrfi Pál.

Csongrád megyében december 31-én 7.00 óra és január 1-je 7.00 óra között 109 feladatot teljesített a szolgálat, ez jelentős emelkedés egy átlagos naphoz képest – áll a megyei közleményben.

A mentési kapacitást az előző évekhez hasonlóan a megnövekedett feladatszámhoz igazították, éjszakára plusz egy mentőgépkocsit állítottak szolgálatba Szegeden. Két pirotechnikai eszköz használatából eredő sérüléssel találkoztak, mindkét férfi szemkörnyéki, könnyű sérülést szenvedett. 14 ittas vagy tudatmódosító szer hatása alatt álló személyt szállítottak kórházba, közülük 3 kiskorú volt.