Hírek Kiemelt hírek Makó Ország-világ Sport

Több mint kétszázan futottak az év utolsó napján

A kicsiknek egy kör, a nagyoknak két kör a Hagymatikum körül, idén is ennyi volt a teljesítendő táv a szilveszteri futáson. A célba érkezőket forró tea, gyümölcs, és tombola is várta.

– Teljesen mindegy, hogy ki hányadikként ér célba, mindenki kap egy szelvényt, amellyel részt vehet a tombolasorsoláson. Lehet, hogy éppen az utolsó célba érkező kapja majd a fődíjat. – tudtuk meg Kovács Gábor sportszervezőtől a szilveszteri futás előtt.

Ennek a programnak több évtizedes hagyománya van már Makón, nem csoda, hogy idén is mintegy kétszáz futó vett részt rajta.

– Az a cél, hogy sportosan töltsük el az év utolsó napját, karácsonykor gondolom mindenki feltankolt szénhidráttal, és próbálja az újévi fogadalmat már az idén elkezdeni, hogy többet fog mozogni, egészségesebben élni. Most itt a lehetőség. – mondja Kovács Gábor.

Czirbus Gábor is évek óta részt vesz a szilveszteri futáson, szerinte ez a rendezvény elsősorban a sportolni szeretők közösségéről és az együtt töltött időről szól.

– Együtt búcsúztatjuk az óévet, de számomra az év mind a 365 napján nagyon fontos a mozgás. Ezért próbálunk a városban is minél több sportprogramot szervezni, odafigyelni a sportegyesületek támogatására, különösen az utánpótlás nevelésre minél nagyobb hangsúlyt fektetni. – mondta el az alpolgármester.

A futáson a 10 év alattiaknak egy mintegy 750 méteres kört, a nagyobbaknak pedig kettőt kellett teljesíteni. A sportolók között nem csak Czirbus Gábor bukkant fel, eljött Kovács Sándor képviselő is, sőt, ott volt a Hagymatikum igazgatója Gergely Gábor is.