Hírek

Jó reggelt, Makó!

Lázár letisztázta, a virsliteszten több termék is megbukott és 129 ezer forint lesz a minimálbér jövőre – tegnap ezekről is olvashattak! Mutatjuk.

Szekeres Anna blogjával indult a nap: most talán sikerülni fog. Tizenkilenc határsértőt fogtak el Nagylaknál: a csoportot a román hatóságok jelzése alapján tartóztatták föl a rendőrök. Befejezték a nyomozást egy külföldi férfi ellen Makón: a külföldi férfi jogtalanul használta ismerőse autóját.

Húszféle virslit vizsgált be az Innovációs és Technológiai Minisztérium akkreditált Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma: három termék megbukott a teszten. 150 milliárd forintot hívtak le idén a Modern városok programból: az év végi döntéssel 9 megyei jogú város kapott támogatói értesítést. 149 ezer forint lesz a minimálbér 2019-ben: 2020-ban pedig újabb 8 százalékkal emelkedik.

Szilveszterig választható három kedvező adózási mód: a kormány több speciális adózási formát kínál a vállalkozásoknak, amelyek jövőre még kedvezőbbé válnak. További települések tartoznak a katasztrófavédelem kéményseprőihez: négy megye összesen 51 települése, közöttük Sopron, Szeged és Makó csatlakozik január elsejével a katasztrófavédelem kéményseprőinek ellátási területéhez.

Csúri Ákos, a Blogstar újságírója összegezte az év vége történéseit.

Lázár letisztázta – Makó Híradó

Az év utolsó napja esős lehet, de este már csak felhős lesz az ég és 5 fokra számíthatunk. A tűzijátékokkal óvatosan és mindenki saját felelősségre használja! Ne felejtsük el: a házi kedvenceink megijedhetnek egy-egy nagyobb pukkanástól, így akár szökni is megpróbálhatnak majd – vigyázzunk rájuk is!

A Makó Híradó csapata ezzel a számmal kíván mindenkinek boldog és sikerekben gazdag új évet!