Karácsony előestéjén a francia vámosok a párizsi Gare de Lyonon elfogtak egy Párizs elővárosában szolgáló helyi rendőrt (azaz csendőrt), mert rengeteg robbanóanyag volt nála. Megpróbált megszökni, később fenyegetőzött, de a vámnyomozók bevitték a rendőrségre, majd négy nap fogság után letartóztatták. A Le Figaro tudta meg a furcsa ügyet – írja az Origo.

A csendőr Maisons-Alfort-ban szolgált, tehát egy párizsi elővárosban, de a robbanóanyaggal Calais-ba tartott, a vámosok oda szóló vonatjegyet találtak nála. A Le Figaro fontosnak találta megjegyezni, hogy abba a Calais-ba ment, ahonnét a rendőrök az illegális migránsokat akarják onnét elvitetni. A francia hírtelevíziók pedig arra utaltak, hogy a migránsnegyedbe tartó csendőr ennyi robbanóanyagot nem véletlenül akart odavinni, feltehetően terrortámadáshoz kellhet ennyi robbanószer.

A Le Figaro szerint fegyverkereskedő lehetett a csendőr, és az sem véletlen, hogy a robbanóanyagokkal éppen Franciaország legérzékenyebb migránsnegyedébe tartott.

A csendőr 29 éves, korábban az idegenlégióban szolgált – azaz feltételezhető, hogy bevándorló –, és ott a robbantások szakértője volt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest