A Rádió 7 vendége volt a térség országgyűlési képviselője, akivel Rákay Philip készített interjút. A beszélgetésben szó esett Hódmezővásárhelyről, az ellenzékről és az Európai Parlamenti választások tétjéről is.

Rákay Philip többek között a karácsonyról is kérdezte a térség országgyűlési képviselőjét, aki elmondta, a családja számára ez az ünnep az együttlétről szólt, még akkor is, amikor szülei a 80-as évek közepéig tanyán éltek. Manapság a legnagyobb problémának a digitalizáció ilyenkor is megjelenő hatásait látja Lázár János, sokan karácsonykor is telefont nyomogatják, nem beszélgetnek, nem írnak ma már az emberek, mondta Lázár János. Egy élményétt megosztva elmesélte, édesapja kék Trabantja után kötötték a szánkót és így csúszkáltak a határban, a 80-as évek elején.

2018 a képviselő szerint egy érdekes, izgalmas, de nem rossz év volt. A 2017-es esztendő vége, Almási István halála azonban nagyon megrázó volt számára. A faburár 25-i vásárhelyi választás kapcsán elmondta, a választópolgárok döntöttek, ezen túl kell lépni, le kell vonni a tanúságokat.

Ezzel együtt viszont elvesztegetett időként fog bevonulni ez az időszak a város történetébe, szögezte le, a fejlődés ugyanis látványosan megtorpant. A vásárhelyi időközi választást sokan egy nagy, országos példának szeretnék beállítani, hogyan lehet megverni a Fideszt – emelte ki Lázár János. Korábban Rapcsák András személyében választottak már független polgármestert a város élére, de a mostani polgármesterről gyorsan kiderült, hogy nem független. Márki-Zay Péter sok embert csapott be azzal, hogy egy országos mozgalom élére állt, és a Fidesz legyőzését, az ország vezetésének átvételét tűzte ki célul. A képviselő szerint a várost jelenleg buta és tehetségtelen vezető irányítja.

Lázár János saját munkáját sikeresnek értékelte, mint mondta, áprilisban nagy fölénnyel nyert, saját városában is bizalmat kapott, értékelték a választók az eddig végzett munkát és eredményeket.

Arról, hogyan élte meg a kormányzati munkáját, Lázár János úgy vélekedett: Orbán Viktor kérésére nem tudott nemet mondani 2012-ben, még úgy sem, hogy a polgármesteri székből kellett felállnia. 2014-től még több időt töltött a fővárosban és az országos ügyek irányításával. Azonban úgy gondolja, ekkor is sokat tudott segíteni szülővárosán és a térség településein, csak személyesen sokkal kevésbé tudott megjelenni, mint most. Az elmúlt fél évben a fogadóórákon számtalan kisebb, személyes, helyi ügyben, témában próbált segítséget nyújtani, ami általában sikerült is.

A képviselő beszélt a parlamenti ellenzékről is, amelyben szerinte elképesztő színvonalcsökkenés történt. Ott, ahol korábban gróf Apponyi Albert, vagy Bethlen István ült, most Bangónék és Tordai Bencék. 2019 továbbra is a rombolás jegyében fog zajlani az ő részükről – tette hozzá.

– Provokációra, új típusú politikai harcmodorra kell készülni az ellenzék oldaláról tavasszal – országosan és Vásárhelyen is – jelentette ki.

Márki-Zay Péter az ország vezetője szeretne lenni, úgy beszél a Fidesz szavazóiról, mintha azok útszéli bunkók lennének, miközben bármilyen választási rendszer is lenne Magyarországon, az elvitathatatlan, hogy a Fidesz nyerte a választásokat, a társadalom többsége pedig nem kért egyik ellenzéki pártból sem.

A műsorban a jövő évi EP-választásokról is beszéltek, amelynek Lázár szerint óriási a tétje lesz, ugyanis májusban arról döntünk, ki vezesse Európát. – Hosszú évtizedekre meghatározó lesz az eredmény, ami minden hétköznapi magyar életet befolyásolja majd – ismertette az országgyűlési képviselő.

Az önkormányzati választásnak nem arról kell majd szólnia, fideszes, vagy nem fideszes vezetést választanak-e egy településen, hanem hogy a fejlődés, vagy lemaradás mellett voksolnak-e az állampolgárok – véli Lázár János.

A képviselő beszélt Szegedről is, amelynek városvezetése szerinte nagyon elfáradt, nem tud eredményt felmutatni, azonban a városban a Fidesz is gyenge, ezért jó jelöltre van szükség, mert a régió, a térség fejlesztése szempontjából nagyon fontos város Szeged.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest