Hírek Térség

Több százezren használták a megyei határátkelőket

Több mint 414 ezer utazó használta a karácsonyi ünnepi hétvégén a Csongrád megyei határátkelőhelyeket, akik csaknem 126 ezer személyautóval lépték át az országhatárt.

A legtöbben 2018. december 23-án választották a megye átkelőhelyeit, csak aznap a 125 ezret is meghaladta az átutazók száma.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a szerb és a román társszervekkel együttműködve az átkelőhelyeket teljes kapacitáson működtette, sőt a rendőrök a legkritikusabb időszakokban a belépő oldali sávok egy részén is kilépő forgalmat kezeltek.

A következő napokban mindkét irányban jelentős forgalomra számít a rendőrség a Csongrád megyei határátkelőhelyeken. Elsősorban Röszkén és Csanádpalotán fordulhat elő, hogy a dinamikusan megnövekvő forgalom miatt várakozás alakul ki. Jövőhét közepétől, pedig már a belépő oldalon lehet hosszabb menetidővel számolni.

A Csongrád megyei rendőrök a hazai és külföldi társszervekkel együttműködve az év végi időszakban is közösen kezelik a megnövekvő forgalmat, mindent megtéve a biztonságos és gyors határátléptetés érdekében.