Nem várt vendég zavarta meg a nagyjából 1400 lelket számláló olasz település, Maclodio békéjét. A Brescia melletti falu templomában éppen az evangéliumot olvasták fel a karácsonyi szentmise részeként, amikor egy marokkói migráns rontott be a szentélybe – írja a 888.

A 35 éves férfi Allahot éltette, illetve további arab szavakat ordibált. A hívek körében bekövetkező riadalmat csak fokozta, hogy a marokkói migráns az egyik karját végig a háta mögött tartotta, így mindenki azt hitte, hogy fegyver is van nála.

Miután azonban kiderült, hogy a migráns még sincs felfegyverkezve, a maclodioi polgármester – néhány életerős helyi fiatallal közösen –kitessékelte a muszlim betolakodót a katolikus templomból.

A marokkói férfi a karácsony hátralévő részét a legközelebbi rendőrőrsön volt kénytelen “ünnepelni”, ugyanis a polgármester telefonhívását követően az olasz csendőrség a helyszínre érkezett, és előállította a rendzavaró migránst.

Nem véletlen és abszolút érthető, hogy az olasz Maclodio lakossága hatalmas traumaként élte meg a történteket, hiszen egész Itáliában óriási visszhangot kapott, amikor az olasz terrorelhárítók Dél-Olaszországban, még december közepén őrizetbe vettek egy húszéves szomáliai migránst, aki azt tervezte, hogy a római Szent Péter-bazilikában és más keresztény templomokban követ el terrortámadást karácsonykor.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest