Hírek Kiemelt hírek Makó

A Járási Hivatalban év végén sem áll meg a munka

Lakatos-Tóth Andor sok mindenre büszke az idei évből, mint mondja a Makói Járási Hivatalban a következő is az ügyfelek minél jobb kiszolgálásáról fog szólni. A hivatalvezető családapaként azért a karácsonyi készülődés minden területén is igyekszik helyt állni.

– Az év vége elsősorban a pihenésről kellene szóljon, hogyan telik ez a Makói Járási Hivatalban?

– Ilyenkor még mindenki gyorsan el szeretné intézni az ügyeit, így munkával. Persze mi is szeretnénk kiadni a kollégáknak a szabadságot, így kemény feladat, hogy megszervezzük az ügyfélfogadás működését ebben az időszakban.

– A két ünnep között is nyitva lesznek valamikor?

– 27-én és 28-án ugyanúgy, a megszokott formában, csütörtökön például hosszabbított nyitva tartással, pénteken pedig 12 óráig.

– Nemrég a Csongrád Megyei Szivárvány Otthon makói intézményének adományoztak két számítógépet. Mi a célja ennek a kezdeményezésnek?

– Az év vége felé két fontos kezdeményezése volt a Kormányhivatalnak, az egyik a számítógépek adományozása, ez 2015-ben indult. Azokat a gépeket, amiket már nem használ a hivatal, mert informatikai fejlesztések során lecserélésre kerülnek, de egyébként jól működnek, olyan intézményeknek adjuk át használatra, amelyeknek szüksége van rá. Például egy bentlakásos intézménynek, fejlesztő iskolának, vagy hajléktalan szállónak. A másik kezdeményezés pedig a ruhagyűjtés volt, amit a kollégák között hirdettünk meg, nagyon sok gyűlt össze, ezzel is igyekszünk az intézményeknek segíteni.

– 2018-ból mire lehet majd a legbüszkébb a járási hivatal?

– Nagyon sok minden történt, ha csak azt vesszük, hogy egy új eljárásjogi törvény lépett hatályba, erre nagyon készült a kormányhivatal. 20 éves tapasztalat alapján mondhatom, hogy talán a legsimább átállás történt, de minden területen van ami büszkeségre ad okot. A Kormányablak busszal minden településre eljutottunk, sőt, mindegyik makói középiskolába is. A gyermekvédelem és az áldozatsegítésben egy kormányhivatalos kezdeményezés alapján minden óvodába és iskolába eljutottunk előadásokat tartani a tanári karnak, hogy minél jobban működjön a gyermekeket védő jelzőrendszer. A közfoglalkoztatottak 20 százalékos csökkenése az elsődleges munkaerőpiacra irányítással, de az álláskeresők létszáma is mintegy 1200 főről 900 fő alá csökkent. 60 ezer hektáron végezzük a felderítést a parlagfűvel kapcsolatos feladatoknál, szóval nagyon fontos eredményeink vannak idén.

– Mi várható majd 2019-ben?

– Ha minden igaz, akkor az a 7 iroda, ami még nem került felújításra, az is meg fog újulni. A legfontosabb, hogy azokat a jó eredményeket, amiket az ügyfél elégedettség területén elértünk, mindenképpen szinten kell tartani. Minél több ügyfelet, minél jobban kiszolgálni, ez a fő feladatunk.

– Önök otthon hogyan készülnek a karácsonyra?

– Egy 2 éves és egy 6 éves fiam van, az ajándékok tervezése, és a bevásárlás a legfontosabb, igyekszünk felmérni a gyerekek kívánságait, hiszen ők a legfontosabbak. Szeretnénk minden rokonhoz eljutni, ez egy jó kis szervezés, hogy hová, mikor kihez, de arra is próbálunk időt szakítani, hogy négyesben legyünk otthon.

– A karácsonyi menüből mi a kedvence?

– Több is van. A libamáj kimaradhatatlan, mondjuk Tokaji boros aszpikban, azt nagyon szeretem. Nálunk nem halászlés karácsony van, mi általában valami vadhússal ünnepelünk, és vörösborral. Desszertként pedig a csokoládé szuflé a kedvencem.

– Miből veszi ki a részét a karácsonyi készülődésben?

– Igyekszem mindenből. Legfőképpen bevásárlás, de a fát is együtt szoktuk a fiúkkal feldíszíteni. A menühöz általában csak az ötleteket adom, de a bor kiválasztása és beszerzése is az én feladatom.