Makó alpolgármestere igyekszik mindenbe besegíteni a karácsonyi készülődés során, a legfontosabb cél, hogy a kislánya ünnepét minél szebbé tegye, és annyi időt töltsön a szeretteivel, amennyit csak lehet.

– A karácsonyra készülődve az embernek mindig eszébe jutnak a régi emlékei. Mi a fontos önnek ezen az ünnepen?

– Gyerekként és felnőttként teljesen mást jelent a karácsony. Most már az a legfontosabb, hogy a család együtt lehessen egy kicsit, találkozzunk mindenkivel, együtt tudjuk eltölteni ezt a néhány napot, meg tudjunk állni egy kicsit ebben a rohanó világban. Én azért örülök különösen ennek az ünnepnek, mert lehetőségem nyílik több időt tölteni azokkal, akiket nagyon szeretek, ilyen szinte csak most van. Nálunk általában a kislányom körül forog a karácsony, hiszen ő még csak 10 éves, nagy várakozásokkal van, igyekszünk az ő ünnepét minél szebbé tenni.

– Hogy megy a készülődés, hogyan telik az ünnep? Mi az, amiből ön is kiveszi a részét?

– Közösen készülünk a feleségemmel, a bevásárlásban én is besegítek, és közösen szoktunk főzni is.

– Szülőként mi az, amit legfőképpen szeretne átadni?

– Nagyon elment a karácsony abba az irányba, hogy minél drágább ajándékokat vegyünk, szerintem nem ez a lényege az ünnepnek. Én teljesen máshogyan közelítem, meg, szerintem a családi együttlétek, a szeretet és az odafigyelés sokkal többet ér, mint bármilyen drága ajándék.

– Hogyan értékeli ezt az évet, mennyire mondható eredményesnek?

– Több szempontból is nagyon jó éven vagyunk túl, voltak nehéz megmérettetéseink idén, de jövőre is lesznek. Eddig jól vettük az akadályokat, bízom abban, hogy a jövőben is így lesz. Úgy gondolom a városnak most olyan lehetőségei vannak, ami korábban nem volt elérhető. Makó 2018-ban és 2019-ben nagyon sokat fejlődik, elindultak a nagyberuházásaink. Korábban az előkészítésnek volt a szakasza, most a kivitelezésnek. Tavaszra, nyárra szerintem teljesen ki fog cserélődni ez a város, akik régen nem jártak erre, rá sem fognak ismerni.

– Makói polgárként mit üzenne az itt élők számára az ünnepekre?

– Én azt kívánom, hogy mindenkinek olyan legyen ez az ünnep amilyennek szeretné, a szerettei körében. Kívánok mindenkinek nagyon jó pihenést, töltsenek minél több időt a szeretteikkel. Pihenjük ki ezt a nagyon kemény és hosszú évet.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest