Három sikeres könyv után újabb kötettel állt elő a tévéből jól ismert sztárséf, Bernáth József. Legutóbb megjelent kiadványában a főszerepben a sütemények állnak, amelyek receptjeit még édesanyjától kapott meg – ezekből az ünnepi asztalra is kerül valami.

Bernáth József séfet nem sok embernek kell bemutatni, ugyanis pár évvel ezelőtt bukkant fel az egyik kereskedelmi tévécsatornán a „Konyhafőnök” című műsorban. Bár a sztárséf a tévézést otthagyta, nem tűnt el a rajongói elől: három receptkönyvet – ebből egyet gyerekeknek készített – adott ki, nemrég pedig egy újabb kötettel jelentkezett. Elmondása szerint erre a legbüszkébb is.

– Ebbe a könyvbe azokat a recepteket gyűjtöttük össze, amelyeket édesanyám sütött nekünk gyerekként. A mai napig tök jó vele nosztalgiázni, sütés és fogyasztás közben jókat beszélgetünk a bátyámmal – fogalmazott Bernáth Józsi.

A sztárséf karácsonyra az édesanyja receptje alapján készíti el a zserbót: elmondása szerint nincs ünnep zserbó nélkül.

– A bejgli szinte hasonló, mint a zserbó, mivel a tésztájuk és a töltelékük majdnem egyforma, csak az előbbiben nincs lekvár. Karácsonyra az állandó dolog a dió, a sárgabaracklekvár és valami tészta, mint például a Pozsonyi kifli, a bejgli vagy éppen a zserbó – mesélte a Séf.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest