Makó Publicisztika

Politikus urak, ez most komoly?

Makóra is szerveztek tüntetést a túlóratörvény ellen, a nagy jóindulattal is csak alig százfős tömeg azonban brutálisan gyenge haknit láthatott a politikusoktól. Még egy valamire való tarkóra tett kézzel földön fekvés sem volt. Pedig ugye az k***a jó kép lett volna

Alapvetően nagy kíváncsisággal vártuk a Makóra beharangozott kormányellenes tüntetést, az ellenzék ugyanis azért olyan nagyon nem mutatja meg magát a városban. Most újra kiderült, hogy miért. A varázsszó: alkalmatlanság. De tényleg. Erre egyszerűen nem lehet mást mondani.

„Sztárfellépőből” pedig nem volt hiány, volt itt mondjuk egy Tordai Bence, a mérhető tartományba alig beférő Párbeszéd képviseletében (apropó, mit keres úgy egyáltalán a parlamentben?). Na, neki ilyeneket sikerült például megfogalmaznia, hogy a Fidesz „kötelezővé teszi a hatnapos munkahetet”. Ami, mondjuk ki: egészen konkrétan hazugság.

Gyerekszobája sem nagyon lehetett, vagy legalábbis nagyon nem lettünk volna a helyében, ha szerinte: a karácsonyi vacsoráknál és ebédeknél nem ünneprontás az, ha egy kicsit politikáról beszélgetünk. De, Bence, „úgynevezett képviselő úr”, az ünneprontás. Sőt. Igazából az ünnep lábbal tiprása. Beszélgess máskor a politikáról, marad rá elég nap így is bőven.

Mindeközben a tüntetők között elvegyülve Czirbus Gábor alpolgármester és néhány társa forró teát osztott karácsony alkalmából, a jófejséget a tehetséges szónokok úgy próbálták lefordítani, hogy még a Fideszesek is itt vannak tüntetni. Nem meglepetés, hogy a skandálásra is alig-alig rávehető emberek között ez a poén sem volt túl sikeres.

De van amúgy egy diszkrét bája annak, ha egy makói tüntetésre még a felkonferálót is Szegedről kell importálni. Sikerült Zeitler Ádám „országgyűlési képviselőt” bejelenteni. Mi meg (kis naívak) azt hittük, a Jobbik nem képviseltetik magas szinten.

Valaki értelmezhetetlen okokból felengedett a lépcsőre egy másik Párbeszédest is, és Kovács Tamás megyei elnök nem is finomkodott. Megörült a majdnem 500 (khm… hogy MENNYI, Tamás? ) tüntetőnek. Ekkorát még a Makói Csípős se mert hazudni, még ők is megállították a hülyeségvonatot 150-200-nál. Miközben ugyan nem voltak nagyon kevesen, de legyünk már reálisak, ez a szám a legjobb esetben is jóval alulról súrolta a 100-at. Úgy, hogy Hódmezővásárhelyről és Szegedről is jöttek, ráadásul Makó sem egy kisváros.

Nem baj, lehet hogy Tamás egy másik univerzumból érkezett, és csak ismerkedik a világunkkal még, mert figyelmeztette a kis számú, ám lelkes csapatot, hogy „ha nem tesztek ellene valamit, akkor Lázár Jánost meg fogják választani Makón”. (Tamás, a makóiak – csak mondom – április 8-án már megválasztották, ez megtörtént. Te hol jártál?)

Ringbe szállt a DK választókerületi elnöke is, na rajta legalább látszott valami lelkesedés. Mucsi Tamás bízik abban, hogy a kormányellenes tüntetések összefogása folytatódni fog egészen az önkormányzati választásokig, ezért bejelentette, hogy ezúton tárgyalóasztalhoz hívja az ellenzéki pártok makói képviselőit. A jelszó is megvan már hozzá: nem utálhatjuk egymást jobban, mint a Fideszt. Terv, program innentől felesleges is, a választóknak ez minden bizonnyal elég lesz, ne pazaroljátok a drága időtöket.

Az est fénypontja, Márki-Zay „egy hét alatt három vesztes per hazugság miatt” Péter messze a legrosszabb teljesítményt nyújtotta. Számtalanszor belezavarodott a gondolataiba, konkrétan összefüggéstelenül és rendkívül unalmasan beszélt, de legalább jó hosszan. Hiába, a kevesebb (hakni) néha több. Kipukkadni látszik már ez a lufi.

A jó hír, hogy a baráti találkozó békés volt, még fél nyolc körül szét is széledtek az emberek. A legnagyobb tanulság azonban ebből az estéből is az maradt, hogy a tüntetésre még karácsony előtt két nappal is hajlandó szimpatizánsok ennél sokkal többet érdemeltek volna. Már csak azért is, mert néhányan még mindig megpróbálnak hinni abban, hogy lesz még egyszer érdemi ellenzéki politizálás Magyarországon.

One Response

  1. Nyugodtan közzé teheted a címem és a hozzászólásom is: olyan lesújtó véleménnyel vagyok rólad és a szemét módon megírt hazug cikkeidről, amit csak nyomdafestéket nem tűrő szavakkal tudnék megfogalmazni! Szívesen találkoznék veled egyszer, mert a képedet sehol nem találom, pedig ekkora fidesz seggnyalóval még nem találkoztam!

Comments are closed.