Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Karácsonyra hangolódott a 95 éves Návay

A hagyományt követve idén is műsorral hangolódott az ünnepekre a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma a Hagymaházban. Az ünnepséget nemrégiben ráadásul egy jótékonysági akció is megelőzte, amelyet a Diákönkormányzat hirdetett meg.

– A karácsony a szeretet ünnepe, családi ünnep, mégis évről évre megünnepeljük; műsorral készülnek a diákok, és ebben az évben különösen hangsúlyt fektettünk rá, hiszen 95 éves tagintézményünk. Ennek kapcsán nagyon sok rendezvényt szerveztünk, amelyben a diákjaink kerülnek középpontba, így a mai a karácsonyi ünnepség rendhagyó abból a szempontból, hogy a Stenger Gizella Alapítvány kisorsolt két tanulót, akik részt vesznek az eseményen, és megajándékozzuk őket – mondta el portálunknak Kincses Tímea. A tagintézmény-vezető ünnepi köszöntőjében szólt a jótékonykodásról, az ajándékozásról és az önzetlen segítség fontosságáról is.

Túri Edina idén kezdte meg tanulmányait az iskolában, és mint elmondta, sokat készültek az előadásra, tanítás alatt és iskola után is tartottak próbákat, ő két verssel színesítette a műsort, illetve a táncban és a jelelésben is részt vett. Vadlövő Regina idén fejezi be tanulmányait a Návayban, az évek során sok ünnepségen vett részt, a Hagymaház színpadára viszont most állt először. Mint elárulta, a felkészülés során nagyon jól összebarátkoztak a résztvevők, a próbák összekovácsolták őket.