Falukarácsonyt tartottak Királyhegyesen: ez alkalomból a helyi óvodások és általános iskolások készültek ünnepi műsorral. Horváth Lajos polgármester a legfiatalabb jövevényeket is köszöntötte.

Már hagyománynak számít Királyhegyesen, hogy az adventi időszak végén karácsonyozni hívják a falu apraja-nagyját. Ezen a napon nemcsak a kicsiket ajándékozzák meg, hanem 18 éves korig mindent királyhegyesi fiatalt ajándékcsomaggal és 10 ezer forinttal, illetve minden 65 feletti lakos 5 ezer forintot kap. A polgármester köszöntőjében kiemelte, minden korosztályra gondolnak, ezért is ajándékozták meg a fiatal és idősebb generációt egyaránt.

A rendezvényen köszöntik a 2018-ban született babákat is: idén négy csöppségnek és szüleiknek tudtak babakötvényt átnyújtani. Mint Horváth Lajos polgármester elmondta, most kevesebben születtek, mint az elmúlt években, de reméli, jövőre ismét sok jövevény érkezik a településre. Péntek délután Suhajda Nórát, Stranszky Zalánt, illetve Fejes Jankát és Bencét üdvözölték.

A köszöntők után először a Napsugár Óvoda és Bölcsőde Többcélú Közös Igazgatású Köznevelési Intézmény – Királyhegyesi Óvodai Tagintézményének gyerkőcei léptek fel, majd a Makói Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola Királyhegyesi Tagintézményének alsósai adtak elő egy ünnepi műsort.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest