Ez volt a legfőbb mondanivalója a MENYUKE ma tartott karácsonyi ünnepségének. A hagyományos közösségi alkalmon a klubtagok énekeltek, beszélgettek, és ami a lényeges, együtt készültek a tél legszebb ünnepére.

Az esztendő utolsó összejövetelét tartotta ma a Megváltozott Munkaképességűek és Nyugdíjasok Makói Közhasznú Egyesülete. A mintegy ötven tagot számláló klub a Hajnal utcai Civil házban karácsonyozott. – A célunk az volt, hogy ünnepi hangulatot varázsoljunk és lelkiekben is feltöltődjünk. Kis ajándékkal készültünk egymásnak, és forró tea, kalács mellett beszélgetünk, énekelünk – tájékoztatott Szekeres Mihályné. A csoport vezetője emellett visszatekintett 2018 eseményeire is.

– Nagyon tartalmas és sokszínű évet tudhatunk magunk mögött. A hagyományos programjaink mellett egy új kezdeményezésünk is volt; októberben a Hagyományőrző Civilek Színes Csokra rendezvényt szerveztük meg, reméljük, ennek lesz folytatása majd. Továbbra is hangsúlyt fektetünk egészséges életmódra, Nordic Walking foglalkozásokat tartottunk hetente, illetve népi fajátékainkkal sok helyen jelen voltunk – értékelt Jutka néni, aki örömmel számolt be arról is, hogy a csapat idén is benevezett a Népek tánca, népek zenéje fesztiválra. Az országos, kulturális vetélkedő középdöntőjéből továbbjutottak „Tanyasi disznótor régen” elnevezésű produkciójukkal. A végső megmérettetésre februárban kerül sor, amelyre már gőzerővel készül a társulat.

A valóban sokoldalú klub emellett jó kedélyű és aktív társaság is, akik szívesen töltik az idejüket együtt. – 2010 óta tartozom ide és igazán kedves embereket ismertem itt meg. Meg tudjuk osztani egymással az örömöket, de a problémákat is. Változatos programokat szervezünk, közös kirándulásaink és mulatságaink is vannak. Mindig örömmel jövök közéjük – lelkesedett Szalai Lászlóné Julika néni, aki egy kis kulturális műsort is összeállított az alkalomra.

A MENYUKE minden tagja kivette a részét az alkalomból, saját készítésű dekorációval is készültek. – Szívesen kézműveskedünk is együtt a kéthetenkénti foglalkozásokon. Ezúttal ötletes csoki ajándékot, kis fenyőfát és hangulatos asztali díszt állítottunk össze – tudtam meg Tóth Józsefné Marika nénitől és Szabó Jánosné Rózsikától. Az együtt ünneplő csoportot Toldi János is köszöntötte. – Kívánok elsősorban jó egészséget és minél több kedves ötletet, vidám fellépést. Bízom abban, az itt megtapasztalható szeretet, összetartozás megmarad és tovább erősödik – fejezte ki reményét az önkormányzati képviselő, akinek gondolatait mi osztjuk.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest