Hírek Kiemelt hírek Makó

Negyvenkét család részesül a Givaudan tüzelőtámogatásából

Az előző évekhez hasonlóan idén is tüzelőanyagot ajánlott fel a Givaudan Hungary Kft. a rászoruló makói lakosok részére. Idén negyvenkét család részesül a támogatásban, amely családonként hat mázsát jelent. A jótékonysági akcióban Makó Város Önkormányzata és a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány is szerepet vállal.

– A Givaudan minden évben megkeresi Makó Város Önkormányzatát ezzel a nemes, nagylelkű felajánlásával, hogy tüzelőtámogatást szeretne biztosítani a gyár közvetlen közelében élőknek, és ehhez az önkormányzat segítségét kéri. Én szeretném megköszönni a gyár vezetőségének, hogy minden évben odafigyel a gyár közelében élő, hátrányos helyzetű makói lakosokra.– hangsúlyozta Czirbus Gábor. Az alpolgármester továbbá elmondta: az önkormányzat hatósági csoportjának döntése alapján Makó Város Önkormányzata szerzi be és juttatja el a kezdeményezetteknek a támogatást.

– Mi itt élünk Makó peremén, itt dolgozunk, lassan nyolcadik éve termel az üzem, nagyon fontos számunkra, hogy Makó város életéhez is kapcsolódjunk, ne csak gazdaságilag, adózásban egyéb szempontokból, hanem vegyük ki a részünket a makói önkormányzat, illetve civil szervezetek segítő munkájából. Arra gondoltunk néhány évvel ezelőtt, hogy a téli időszakban a tűzifa, kimondottan a Honvéd városrészben, illetve a környékünkön lévő területen ez egy központi, fontos dolog, így arra gondoltunk szomszédok lévén, hogy ápoljuk a jó kapcsolatokat, és ezért ebben a városrészben az önkormányzat és a Makó Város Fejlődésért Közalapítvány segítségével célba tudjuk juttatni az adományainkat – fogalmazott Karkas Mihály, a Givaudan ügyvezetője.

A mai napon Jakab Tamás és családja is átvehette a tüzelőanyagot, mint elmondta, jól jött számukra, hiszen a nagy hidegekben többet kell tüzelniük. Otthonukban csak fával fűtenek, az adomány mintegy egy, másfél hétre elég számukra.