Hírek Kiemelt hírek Térség

Ne csak születni, élni is érdemes legyen Maroslelén

Átadták a település 180 millió forintból felújított polgármesteri hivatalát, amelynek épületében helyet kapott a rendőrség és egy bank is. Lázár János szerint komoly állomás a mai nap Maroslele életében, mert az emberek számára legfontosabb szolgáltatások helye újult meg.

– Három évvel ezelőtt fogadta el a képviselőtestület a határozatot, hogy pályázatot nyújt be a polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítésére. – emlékezett vissza az átadón Martonosi György polgármester arra, hogyan is kezdődött a mostani beruházás.

Az ezt követő időszakban rengeteg egyeztetésnek és összefogásnak kellett megtörténnie, hogy a mai nappal elmondhassák, újabb szolgáltatásokat sikerült 21. századi környezetbe helyezni. Ha már ugyanis a polgármesteri hivatalt felújítják, akkor jó lenne a melléképületet is, vélte a képviselő testület, erre azonban kevés volt a pályázati keret. Ezért Martonosi György a térség országgyűlési képviselőjéhez fordult, hogy segítsen támogatást szerezni a Belügyminisztériumtól.

Idén januárban kezdődhetett meg a teljes beruházás, amellyel a polgármester szerint fontos pillanathoz érkezett a település, nem véletlen, hogy Martonosi György a 2018-as esztendőt kiemelkedőnek értékelte.

– Sokat gondolkoztam azon, mi az, amit az idei évben a község lakóinak tudtunk nyújtani, mivel tudtuk őket segíteni. Amikor összeszámoltam, akkor arra jutottam, hogy olyan 8-900 millió forint értékű beruházás jött össze ebben az évben Maroslelén. – mondta el a polgármester, hozzátéve, hogy ebben még nincs is benne a települést Makóval összekötő út, azzal együtt a 2 milliárdot is megközelíti ez a szám.

Lázár János kiemelte, meg van győződve róla, és ezért nyugodt szívvel tudja azt mondani a választópolgároknak, hogy a térségben a polgármesterek, képviselőtestületi tagok, közéleti szereplők döntő többségében azon dolgoznak, hogy ennek a közösségnek jobb legyen az élete, még ha ez nem is könnyű.

– A kormánynak ambiciózus tervei vannak, hiszen 2030-ra Európa egyik legjobb helyévé szeretnénk tenni Magyarországot. Ennek az a feltétele, hogy Magyarország legkisebb és legtávolabbi településén is minden család kapjon lehetőséget a boldogulásra. Ezért támogatta a kormány Maroslele törekvéseit Martonosi György polgármester vezetésével, aki ezt a települést teljes egészében újjá szervezte. Ennek fontos állomása a mai nap. – mondta el Lázár János.

A térség országgyűlési képviselője hozzátette: meggyőződése, hogy nem lehet ebből az országból még jobb országot szervezni, ha az emberek nincsenek biztonságban, ezért is fontos a rendőrség szerepe.

– Mindig vannak nehézségek, de az elmúlt években a kormánynak sikerült fokoznia a rendőrség létszámát, a közterületi jelenlétet, 2010 óta rendőrség támogatást kapott, mint az azt megelőző időszakban. Ez jól látszik Csongrád megye biztonsági adatain, és ez különösen fontos, mert itt a bevándorlás nem politikai vita, hanem valóság. Ennek kivédésében döntő szerepe volt a rendőrségnek. – hangsúlyozta a képviselő.

A polgármesteri hivatal épületébe a körzeti megbízotti iroda mellett helyet kapott még a Takarékszövetkezet fiókja, Maroslele pedig kapott egy bankautomatát is, amely szintén régi vágya volt az itt élőknek.