Belföld Hírek

Az MTVA több mint ötven feljelentést tett a székházat ért támadás miatt

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) székházát ért december 16-i és december 17-i példátlan támadássorozat következtében több esetben voltunk kénytelenek feljelentést tenni. – írja közleményében az MTVA.

– Egyes ellenzéki országgyűlési és európai parlamenti képviselők erőszakos, provokatív magatartása és munkatársaink inzultálása, továbbá a munkavégzés akadályozása okán garázdaság, rágalmazás, becsületsértés és személyes adattal való visszaélés miatt újabb jogsértések gyanújával fordultunk a hatóságokhoz – emelték ki a közleményben.

Az MTVA álláspontja szerint a képviselők részéről további (beazonosítható) rágalmazások, becsületsértések és garázdaság cselekedete valósult meg a székházban, illetve személyes adattal öt esetben történt visszaélés. Eddig összesen 57 esetben tettek feljelentést. Folyamatosan vizsgálják a támadássorozat cselekményeit és elszenvedőjeként továbbra is megteszik a szükséges jogi intézkedéseket.

A közleményben emellett arra kérik az érintett országgyűlési és európai parlamenti képviselőket, hogy a jövőben tartózkodjanak a jogsértő magatartástól, ne akadályozzák a közmédia működését és tartsák tiszteletben a szerkesztői szabadságot.

Borítókép: Tordai Bence országgyűlési képviselő (MTI Fotó/Mónus Márton)