Rendőrök, önkéntes és hivatásos tűzoltók vittek adományokat, amelyet az Egyesített Népjóléti Intézmény oszt ki a rászorulóknak. A családok még ezen a héten meg is kapják, hogy bekerülhessen a karácsonyfa alá.

– Akik nem tudnak ajándékot venni a gyermekeiknek, azok nagyon örülnek ennek a felajánlásnak. – mondja Tóthné Balázs Andrea.

Az Egyesített Népjóléti Intézmény vezetőjétől megtudtuk, három évvel ezelőtt kereste meg őket először a Makói Rendőrkapitányság azzal, hogy szívesen gyűjtenének a kollégáik körében tartós élelmiszert, játékot, illetve minden olyan dolgot, amire szükség lehet. Hozzájuk csatlakoztak az önkéntes és hivatásos tűzoltók is, így évente mintegy 20-30 családnak tudnak karácsonyra ebből ajándékot adni. Idén pedig további 20 csomagot kaptak a Baptista Szeretetszolgálaton keresztül a Sorsok Házától.

Azoknak a családoknak, akik nem tudnak bejönni az ajándékokért, az intézmény dolgozói elviszik még ezen a héten, tette hozzá Tóthné Balázs Andrea. Az ENI munkatársai a csomagokat aszerint készítik össze, hogy kinek mire van szüksége, illetve melyik családnál milyen korú gyermek él.

Medve Viktória is rendszeresen kap támogatást az ENI-től, így erre most is számíthatnak, náluk három fiú gyermek van.

– Örülünk ennek a segítségnek, a tartós élelmiszer mindig jól jön – mondta el az édesanya, aki azt is elárulta a karácsonyi menüben töltött káposzta biztosan lesz náluk, a többit azonban még nem tudja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest